PITALI SMO GRAĐANE: Kakvi su im prvi utisci o skoro završenom Trgu republike

1
555
FOTO: Starogradski.com

Naš prvi sagovornik, ulični prodavac preko puta “Staklenca” poznat pod nadimkom „Muja cipela”, na ovom mestu, već 34 godine nudi usluge čišćenja obuće i za Trg republike je emotivno vezan. Izneo nam je primedbe na rekonstruisani izgled, a koje se odnose na ,,džombastu kaldrmu na kojoj ljudi već zapinju”.

Muja Cipela FOTO: Starogradski.com
Muja Cipela
FOTO: Starogradski.com

“Pogedajte kako žene u štiklama ne mogu da hodaju normalno. Pitam se šta će biti kasnije sa pločnicima, kad sad u startu već iskaču komadi koji nisu lepo složeni i postavljeni?” Dodao je da mu se mnogo više sviđao stari izgled trga, koji je pre svega bio mnogo funkcionalniji.

Jedan sugrađanin u prolazu nam je rekao da ga bolje ne pitamo za mišljenje jer „ovo ne liči na trg nego na betonirano igralište za mali fudbal!”

Marina, Starograđanka iz Dositejeve, izjavila je su radovi trajali predugo, te da je zbog istih nastao kolaps u saobraćaju, da su najviše bili pogođeni građani iz samog centra koji su morali da traže alternativne puteve. Takođe je primetila da se gradske vlasti nisu potrudile da obezbede više zelenila, koje je preko potrebno u ovom delu grada.

Tomislav Tadić, nije krio svoje nezadovoljstvo novim izgledom trga.

„Ovo je čist primer kako struka ne dolazi do izražaja! Kako ovi iz gradskog zelenila nisu postavili malo više cveća, da unesu život. Pogledajte drveće, čini se kao da niko ne brine o njemu”. Naveo je da je sramota, da tačka glavnog okupljanja u gradu nema nijednu klupu.

Tomislav Tadić FOTO: Starogradski.com
Tomislav Tadić
FOTO: Starogradski.com

Susreli smo i jednu majku sa ćerkicom koja je sa oduševljenjem izjavila da trg sada izgleda mnogo bolje nego pre.

Takođe, penzioner iz okoline koji je želeo da ostane anoniman, kaže da podržava rekonstrukciju jer je bilo krajnje vreme da se sve to obavi zbog dotrajalosti vodovodnih i elektro istalacija.

Radovi na Trgu republike počeli su pre više od godinu dana, dok su od aprila ove godine zatvorene i ulice oko samog trga.
Ne treba zaboraviti da, pod pritiskom javnosti i Starograđana, oko Trga republike neće biti isključivo pešačka zona. Saobraćaj prolazi istim ulicama i pravcima kao pre rekonstrukcije.

1 KOMENTAR

  1. Jedina zamerka sa moje strane je sto nije trg prervoren iskljucivo u pesacku zonu, a saobracaj preusmeren drugacije kao sto je bio za vreme radova i jos malo klupa to je sve. Ostalo je uredu, konacno nesto drugacije i lepse. A svi drugi koji drugacije misle ne treba da vredjaju i psuju nego da otvire svoje umove za nove ideje.

OSTAVI ODGOVOR