POSAO OD 920 MILIONA: “Štrabag” dobio obnovu Trga, “Energoprojekt” ima pravo na žalbu!

0
395
FOTO: Starogradski.com

Austrijska firma “Štrabag” izvodiće radove na rekonstrukciji Trga Republike zajedno sa domaćim firmama “Vojvodinaput Pančevo” i PzP “Beograd”. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju donela je ovu odluku nakon detaljnih provera njihove ponude, ali i ponude koju je dala domaća firma “Energoprojekt” zajedno sa kompanijama “Bauvesen” i “Elnos BL”.

Posao je vredan 921,9 miliona dinara sa PDV, a rok za izvođenje radova je 420 dana. Radovi bi, kako su gradski čelnici najavili, trebalo da počnu krajem ovog ili početkom sledećeg meseca. Prema ugovoru, garantni rok za izvedene radove je tri godine, pa će sve kvarove ili oštećenja koja nastanu u ovom periodu izvođač biti u obavezi da sanira.

bg-trg_620x0

Odabrani izvođač dobio je posao jer je ponudio nižu cenu, u iznosu od 921,9 miliona dinara, dok je konkurent dao ponudu vrednu 932 miliona dinara, čime je pređen iznos procenjene vrednosti javne nabavke. “Energoprojekt” sada ima 10 dana da uloži žalbu, a ako to ne uradi, Direkcija će potpisati ugovor sa “Štrabagom”.

OSTAVI ODGOVOR