Vesić: Savski trg novi centar grada!

0
599

Pored Savskog trga koji će biti izgrađen novcem investitora i gde će biti spomenik Stefanu Nemanji – osnivaču srpske države, ovaj deo Beograda će postati jedan novi centar grada i biće sasvim drugačiji nego do sada, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Železnička stanica postaje Muzej istorije Srbije, Španska kuća koja se nalazi na početku Brankovog mosta biće preuređena u Kuću arhitekture, ložionica koja se vidi sa „Gazele”, gde su se nekada popravljali vozovi, postaje kreativni „hab” gde će raditi hiljade mladih ljudi. Do kraja godine će početi da se gradi i centralni park na teritoriji Beograda na vodi koji će se prostirati na dva hektara i biće jedan od najvećih, a sigurno najlepši park u Beogradu s obzirom na to da će biti urađen sa jezerima i sadržajima za decu – rekao je Vesić gostujući na TV Pink.

On je najavio da će se 11. jula otvoriti tender za Karađorđevu ulicu, a to podrazumeva uređenje šetališta od Beogradske tvrđave do Brankovog mosta, a od Brankovog mosta do Sajma šetalište uređuje kompanja „Beograd na vodi”, i to sve ostaje javna svojina Republike Srbije i Grada Beograda.

– Hercegovačka ulica već je produžena i izlazi na samu reku. Do kraja godine, kao Grad Beograd uredićemo i Ulicu kraljevića Marka, koja će biti pretvorena u pešačku zonu koja izlazi pravo na zgradu Geozavoda. Tokom uređenja Karađorđeve ulice, mi ćemo otvoriti paralelnu ulicu kao alternativu za vozače, dok će hotel „Bristol” zasijati punim sjajem. Takođe, očekujem i da se obnovi fasada stare zgrade Pošte u Savskoj ulici koja se nalazi pored Železničke stanice i da taj objekat dobije drugu namenu – rekao je zamenik gradonačelnika.

On je ponovio da čitava Savamala i ovaj deo grada postaje potpuno drugačiji, kao i da očekuje da će svi Beograđani uživati u novom izgledu i novim sadržajima.

–  Umesto prostora kojem niko nije mogao da priđe od vagona, starih kuća, skladišta, ostataka šina, sada imamo pravo spuštanje Beograda na reke i to je najbolji odgovor svim besmislenim komentarima i kritikama dokonih ljudi kako se grad menja i kako može da izgleda kao evropska metropola – istakao je Vesić.

OSTAVI ODGOVOR