Za rekonstrukciju Karađorđeve u igri Austrijanci i četiri domaće firme!

0
196
FOTO: Starogradski.com

Na tender za izvođenje radova na rekonstrukciji Karađorđeve ulice i Savskog keja prijavilo se pet zainteresovanih izvođača! Juče do podneva na adresu Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju stiglo je pet ponuda, od kojih svaku čini nekoliko grupa izvođača odnosno firmi. Ko će biti zadužen za obnovu ovog dela grada, znaće se za dve nedelje, kada bude završena stručna procena ponuda.

Tender je objavljen 7. maja, a rok za dostavljanje ponuda produžavan je čak četiri puta. Sada se za ovaj posao javilo pet firmi. Prvu grupu ponuđača, kako pišu Novosti, predvodi austrijska firma “Štrabag”, koja je pre dva dana pobedila na tenderu za rekonstrukciju Trga republike, a koja bi trebalo da počne krajem avgusta. Druga grupa ponuđača predvođena je grupom MBA “Ratko Mitrović niskogradnja”, koja je bila zadužena za rekonstrukciju Slavije. Na čelu trećeg prijavljenog konzorcijuma je kompanija Trace PZP Niš, a predvodnik četvrtog “Energoprojekt niskogradnja”. Peta grupa ponuđača predvođena je firmom “RAS” inženjering niskogradnja.

Kriterijum procene je najniža ponuđena cena, ali će se gledati i kadrovski i tehnički kapaciteti.

Obnavljaće se deo od Brankovog mosta do Pariske, a u Karađorđevoj ulici predviđene su izgradnja nove tramvajske konstrukcije do okretnice kod Kalemegdana, rekonstrukcija saobraćajnice, izgradnja pešačkih i biciklističkih staza. Uređenje Savskog keja obuhvata izgradnju dečjeg igrališta, popločavanje, ozelenjavanje, javno osvetljenje, nov mobilijar i biciklističku stazu…

Tramvajske šine posle Brankovog mosta biće pomerene ka Savi, a trasu tramvaja koristiće i vozila za javni prevoz putnika. Ostala vozila će koristiti po jednu saobraćajnu traku sa obe strane tramvajske baštice.

OSTAVI ODGOVOR