RADOVI NA PIJACI “SKADARLIJA”: 60 dana za poslednju fazu (FOTO)

0
239
FOTO: Starogradski.com

Dve godine nakon početka detaljne rekonstrukcije pijace “Skadarlija”, na red je došla i poslednja faza radova koja će trajati u narednih 60 dana. Iz JKP “Gradske pijace Beograd” kažu da će se radovi izvoditi u skladu sa vremenskim uslovima, pa je moguće i manje odstupanje od navedenog roka. I ovaj deo pijace “Skadarlija” dobiće kao potpuno novu infrastrukturu – zamena podloge i postavljanje novog asfalta, zamena tezgi i stare rasvete.

STARI GRAD U CENTRU REKONSTRUKCIJA: Za ulice ima, zgrade još na grbači stanara (FOTO)

Pijaca „Skadarlija“ počela je da dobija novi izgled početkom 2016. godine kada je mlečna hala kompetno uređena po najvišim standardima. Stare dotrajale rashladne vitrine, zamenjene su novim funkcionalnijim i obavljeni su molersko-farbarski radovi. Stari i dotrajali asfalt zamenjen je novim nakon čega je usledilo dopremanje potpuno novih tezgi.

 

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Na ovoj pijaci jula 2016. godine održan je i prvi muzičko gastronomski festival  „Beogradski Noćni Market“ pod sloganom „Novo lice pijace“. Od tada, na pijaci „Skadarlija“ svake godine održava se tradicionalni Novogodišnji Noćni Market.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR