ZAOBILAZITE KARAĐORĐEVU DOK TRAJU RADOVI

0
137
FOTO: Starogradski.com

Saobraćajne gužve zbog rekonstrukcije Karađorđeve ulice, na potezu između Brankovog mosta i Beton hale, ne jenjavaju. Saobraćaj se odvija usporeno, a i sami radovi na uređenju Karađorđeve ulice ne napreduju brže, što se i očekivalo tokom zime.

Trenutno se raskopava leva kolovozna traka, u toku je zamena kanalizacionih cevi, pa je zato saobraćajna gužva redovna i svakodnevna pojava u pravcu ka Pariskoj ulici, posebno jer se kretanje obavlja u jednoj kolovoznoj traci.

REKONSTRUKCIJA SKADARLIJE: Radovi “usred zime, kad im vreme nije” – PROBIJENI ROKOVI!

Zato vam Starogradski.com, nakon obilaska gradilišta, savetuje da zaobilazite ovaj deo Starog grada i Pristanište. Koristite alternativne pravce i poštedite se nepotrebnog nerviranja i čekanja u dugim kolonama, sačuvajte živce i uštedite vreme i gorivo!

Dugo najavljivana rekonstrukcija Karađorđeve ulice započela je u novembru prošle godine uklanjanjem šinskog saobraćaja i izmenama tramvajskog saobraćaja na linijama 2 i 11.

Podsećamo da je planirano da se šinski saobraćaj izmesti na sredinu kolovoza i da se kompletno urede trotoari, kao i kej, od Brankovog mosta do Beton hale „po uzoru na Sava promenadu”, kako su najavljivali gradski čelnici. Površine između Karađorđeve ulice i keja, trebalo bi da postanu nova zelena oaza, sa igralištem za decu i teretanom na otvorenom.

Ukupna vrednost svih radova koštaće gradski budžet, tačnije Beograđane, 712 miliona dinara.

ZA DOBROVOLJNE DAVAOCE KRVI – KARTE ZA BAZEN!

Rok za završetak kompletne rekonstrukcije Karađorđeve ulice sa promenadom je  425 dana od dana uvođenja izvođača u posao, a za zavrsetak radova na samom kolovozu je 15. jun ove godine.

Da li će tako i biti ostaje da se nagađa, posebno jer se radovi trenutno odbijaju usporeno, u šta smo se i sami uverili. Iskustvo govori da će ova gradska vlast uvek naći neki lakonski izgovor i opravdanje za probijanje rokova i kašnjenje. Živi bili, pa videli i čuli, da li od gradskog arhitekte Folića ili od zamenika gradonačelnika Vesića, svejedno je!

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR