49. MAJSKA IZLOŽBA ULUPUDS-a: Prateći program u Ustanovi kulture Starog grada “Parobrod” do kraja juna

0
215

Ovogodišnji program 49. Majske izložbe ULUPUDS-a odvijaće se na tri gradske lokacije i prikazati radove domaćih autora iz oblasti primenjenih umetnosti, dizajna i arhitekture pod nazivom “Preko crte”. Otvaranje centralne postavke biće održano večeras u Velikoj galeriji Studentskog kulturnog centra, a svečano zatvaranje i proglašenje pobednika zakazano je za 30. jun.

BEOGRADSKA SVETICA: Mural u Karađorđevoj pleni svojom lepotom, a simbolizuje gradski život (FOTO)

Na ovogodišnjem izdanju centralne postavke Majske izložbe učestvuje ukupno 149 umetnika u konkurenciji za nagrade, iz svih grana primenjenih umetnosti.

Prošlogodišnji pobednik Nenad Raca
Prošlogodišnji pobednik Nenad Raca

Prateći program održaće se u UK “Parobrod”, gde će se odvijati predavanja, radionice i izložbe. U petak, 16. juna u 19 časova, prateći program otvoriće izložba “Zelenom linijom” istoričarke umetnosti Marije Ristić, uz modni performans kreatora Dejana Došljaka, kao i primenjenih umetnika Ivana Kocića, Milice Marinković, Miljane Radojičić i Ivane Stamenković.

BESPLATNI KONCERTI U NAJBOLJIM BEOGRADSKIM DVORANAMA: XVI Međunarodni festival harfe u Beogradu

Do karaja juna u “Parobrodu” će trajati izložbe “Vitraži” Desimira Denića i Slobodana Marinkovića, i “Sto godina Oktobarske revolucije”, koju je uz predavanje priredio Dragan Bosnić, dizajner, novinar, karikarurista i fotograf. On će u pratećem programu održati i predavanje i izložbu radova povodom trideset godina od nastanka njegove knjige “Vuk za početnike”.

UPOZNAJMO NAŠ GRAD: Znate li koja se starogradska ulica u 19. veku zvala Gradsko polje gornje? (FOTO)

U Maloj galeriji ULUPUDS–a, u Uzun Mirkovoj 12, u toku je samostalna izložba nakita Nenada Race, prošlogodišnjeg dobitnika Velike nagrade Majske izložbe.

(Starogradski.com)

 

OSTAVI ODGOVOR