BALETSKI SPEKTAKL U DOMU OMLADINE

0
57

Američki balet “Ballet Magnificat” u okviru svetske turneje, po četvrti put dolazi u Srbiju. Beogradska publika će imati priliku da vidi predstavu “Skrovište“ u utorak 22. maja na velikoj sceni Doma omladine. Gostovanje američkog baleta ima humanitarni karakter jer će se celokupan prihod od prodaje karata donirati Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba opštine Pančevo.

“Ballet Magnificat” donosi nam spektakl svetskih razmera, u režiji i izvođenju izuzetnih umetnika i profesionalaca. Celokupan nastup, u trajanju od dva sata, biće inspirisan istinitom istorijskom pričom iz Drugog svetskog rata, po knjizi “Skriveno mesto” autorke Kori Ten Bum.

Trupa od 18 balerina i baletana ispričaće nam životnu priču dve sestre, Kori i Betsi, koje se hrabro suprotstavljaju zlu koje preovladava u njihovom svetu. Radnja je smeštena u Holandiji i Nemačkoj 1940. godine kada nacisti vrebaju ulicama i kada sestre koje su nudile spas u svom skrivenom utočistu bivaju deportovane u Rejvensbruk, ozloglašeni koncentracioni logor…

“Ballet Magnificat” turneja u Srbiji je u organizaciji EUS Srbije, Udruženja Krugovi umetnosti, PEUS-a i Centra Zvezde, a karte po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na blagajni Doma omladine Beograd i prodajnim mestima Eventima.

OSTAVI ODGOVOR