DORĆOLSKO NARODNO POZORIŠTE: Pozorište između automehaničarske i autolimarske radnje

0
513
FOTO: Promo

Na Donjem Dorćolu, u Solunskoj ulici 24, nalazi se skriveno pozorište, tek da nas podseti na sve neotkrivene lepote Beograda i umetnosti.

BESPLATNI TRENINZI RUKOMETA ZA DECU STAROG GRADA: Saradnja opštine Stari grad i RK „Dorćol“

 Fondacija Abarid otvorila je Dorćolsko narodno pozorište 17. februara ove godine predstavom “Sestre braće Baruh”, sa namerom da celokupnim repertoarom predstave velike pisce i teme koje preispituju životne tokove i najrazličitije sudbine. Porukom kojom se stvaraoci Dorćolskog narodnog pozorišta obraćaju publici je “Imamo nameru da pričamo priče koje umivaju lica izbezumljenih savremenika.”

FOTO: Promo
FOTO: Promo

Smešteno u staroj, napuštenoj kući u kojoj su nekada živeli Jevreji i proizvodili grnčariju, pozorište je oplemenjeno neobičnim enterijerom koji je sačinjen od predmeta sa pričom, podarenih od komšija, prijatelja ili pronađenih na različitim mestima.

Poznati reditelj Milutin Petrović na čelu Ustanove kulture „Parobrod“

U narednom periodu na repertoaru Dorćolskog narodnog pozorišta naćiće se: 15. decembra predstava “Prosidba”, narednog dana predstava “Šeherezada”.

FOTO: Promo
FOTO: Promo

Na repertoaru 21. decembra naći će se predstava “Lude noći nad Sovjetskim savezom”, duhovita predstava koja opisuje apsurde sistema sovjetskog društva. Staljinovi tragovi u sedamdesetim godinama i provera psihološke izdržljivosti mladog Vladimira Putina. Vreme komunizma kao religije. Predstava odgovara na pitanje kako je Putin postao car?

BAZEN ZA DŽABAKA: Starograđani od 15 do 30 godina besplatno na plivanje!

Naredna predstava biće igrana 23. decembra, tada ćete moći da ponovo ogledate “Šeherezadu”. Predstavu kojom je otvoreno Dorćolsko narodno pozorište “Sestre braće Baruh”, pogledajte 25. decembra. I za sam kraj godine, 28. decembra na repertoaru će se naći predstava “Prosidba”.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR