“Parobrod”: Тri nova filma

0
66

U okviru filmske kulturne misije posvećene srpskom i regionalnom filmu, bioskop “Dragan Gaga Nikolić” u UK “Parobrod” počео је s prikazivanjem tri nova filma po popularnoj ceni od 250 dinara.

Ponedeljkom i četvrtkom na programu je poslednje ostvarenje domaćeg reditelja Dejana Zečevića „Izgrednici“, kojе govori o socijalnoj destrukciji mladih ljudi danas kod nas. Glavne uloge tumače Radovan Vujović, Marta Bjelica, Mladen Sovilj i Svetozar Cvetković.

Utorak i petak od 20 časova rezervisani su za pobednika ovogodišnjeg FEST-a u kategoriji nagrade žirija „Nebojša Đukelić“ za najbolji regionalni film. Reč je o hrvatskom filmu „Comic Sans“ Nevija Marasovića, duhovitoj i nekonvencionalnoj priči o emotivnom brodolomu, između zavodljivosti izazova svakodnevice i arhaičnosti iskrene ljubavi. Podkast o sinu koga igra Janko Popović Volarić i ocu Zlatku Buriću, danas najčuvenijem danskom glumcu.

Sredom i subotom prikazuje se dečiji animirani film “Leo da Vinči – misija Mona Liza”, svetski blokbaster i dugometražni crtać za savesne roditelje i njihove klince sa afinitetom prema klasici. Popularno prepričan život najpoznatijeg slikara i inovatora i njegove inspiracije, danas najpoznatijeg umetničkog dela u istoriji umetnosti.

OSTAVI ODGOVOR