TAJNA FILOZOFSKOG FAKULTETA Svakog četvrtka studenti pretvaraju amfiteatar u BIOSKOPSKU SALU, a evo i zbog čega

0
374
Filozofski fakultet FOTO: Starogradski.com

Svakog četvrtka od 18.30 sati u amfiteatru Filozofskog fakulteta održavaju se filmske projekcije i tribine, druženja, a često i zabave sa dobrim muzičkim programom.

Ideja studentskog projekta “Bioskop na filozofskom” ima za cilj da se pored same projekcije podstakne i diskusija, ne samo među studentima, već među svima koji žele da svoje vreme provodu na ovaj način.

Projekcija je uvek praćena gostovanjem nekog od profesora sa različitih katedri fakulteta, koji u sklopu projekcije, održe predavanje na temu i u skladu sa kontekstom na koji se oslanja sam film. Neretko se u ulozi profesora nađu i sami studenti.

U pitanju su filmovi iz najrazličitijih žanrova, ali ideja je da se oni tematski zaokruže, pa je tako, na primer, oktobar bio rezervisan za filmove koji se bave komunizmom i njegovim posledicama u društvu. Mart je bio posvećen filmovima EX-Yu takozvanog “crnog talasa”, gde su prikazivani za ono vreme kontraverzni filmovi, kao što je “Plastični Isus”, a na projekciji ovog filma na Filozofskom, gostovao je Slobodan Šijan sa kojim su prisutni mogli da razmene najrazličitije ideje i iskustva.

Poslednje što smo gledali u bioskopu studenata ali i svih nas, bio je film “Život je lep”, italijanskog reditelja Roberta Beninija. Projekcija je ispraćena predavanjem dr. Aleksandra Tadića, docenta na odeljenju za pedagogiju i antragogiju. Prisutni su razmenjivali mišljenja o postulatima vaspitanja i učenja da se život uvek treba sagledavati sa vedrije strane.

Ulaz je slobodan za sve! Pridružite se studentima, oplemenite svoj dnevni ritam ovom zanimljivom aktivnošću.

Još kulture:

HOLIVUD STIGAO NA DORĆOL Ulica kralja Petra pretvorena u MESTO ZLOČINA (FOTO)

ŠTA ZAPRAVO ZNAMO O BITEFU? Nedovršena crkva u kojoj su snimani “Anđeli” (FOTO)

STAROGRADSKI KULTIVIŠE: Evo spiska SVIH pozorišnih predstava koje se daju u Beogradu! (FOTO)

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR