GALERIJA ULUS-a: Izložba “Marionete” do 14. novembra (FOTO)

0
121
FOTO: Starogradski.com

“Svako mora da igra u velikoj lutkarskoj predstavi života i da oseti žice koje ga pokreću”, reči su Šopenhauera kojima se može opisati izložba Predraga Mikalačkog Ferda, koju možete posetiti sve do naredne nedelje, 14. novembra u Galeriji ULUS u Knez Mihailovoj.

BEO ZOO VRT: Ipak ništa od novopridošlih životinja (FOTO)

Izložba pod nazivom “Marionete”, sačinjena je od dvadeset šest grafika, nastalih u periodu između 1995. i 2017. godine, koje su izvedene u tehnikama duboke štampe. Grafike su svojevrsni prikaz već doživljenog umetnikovog životnog procesa, detinjstva i mladosti. Sfera emotivnog je ovom izložbom pretvorena u stvarnost.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Istoričarka umetnosti, Olivera Vukotić, istakla je da je umetnikovo odrastanje uz Petra Pana i lutkarsko pozorište, samo deo sećanja koja su uticala na njegov vizuelni univerzum stvoren iz dugo taloženih emocija.

UKLJUČENA NOVOGODIŠNJA RASVETA: Stari grad sija kao Las Vegas (FOTO)

“Prenete na papir, senzacije postaju likovna pozornica u kojoj umetnik kreira sudbinu muškaraca koji ima glavnu ulogu. Portretisana osoba je najčešće ista na svim radovima a u zavisnosti od prikazanih životnih situacija, svaka nova grafika u manjoj ili većoj meri, ispisuje stranice umetnikovog likovnog dnevnika koji je ispunjen uspomenama obojenim maštom, nadom, zabludama i radošću”, istakla je Olivera Vukotić.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

STUDENTI STUDENTIMA: Akademci Starog grada besplatno uče engleski, nemački, francuski, italijanski i španski

Ferdove grafike, provociraju pitanja, podjednako budeći delove sećanja i brigu o savremenim društvenim trenutcima.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR