Izložba u novootvorenoj galeriji “RIMA”: Najnoviji ciklus slika Vladimira Veličkovića (FOTO)

0
310
FOTO: Starogradski.com

Dugoisčekivani radovi Vladimira Veličkovića iz novog stvaralačkog ciklusa izloženi su u galeriji “RIMA”. Beograđani će imati priliku da vide nekoliko velikih formata, koji se po krakteru nadovezuju na ciklus “Gavrani” iz 2013. i 2015. godine.

POLITIZACIJA GERONTOLOŠKOG CENTRA: Ko čini za vas dajte mu glas?!? (FOTO)

Na otvaranju izložbe umetnik je rekao “Moje teme su čovek i prostor i verujem da se mora trajati, ostati čvrsto na nogama i ne izgubiti osećaj za lepo.”

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Pored slika velikih formata nastalih 2017. godine, zapazićete crtež “Tela” koji je bio povod za stvaranje dokumentarnog filma o Vladimiru Veličkoviću, snimljenog 2010. godine i prikazivanog u čuvenoj sali Auditorijum u muzeju Luvr.

PRESVUČEN JEDAN OD NAJSTARIJIH HOTELA: Zavirite u sobe hotela “Royal Inn” u Kralja Petra (FOTO)

Ovo filmsko ostvaranje Beograđani će moći da pogledaju u galeriji tokom izložbe koja je otvorena sve do 15. decembra.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

U katalogu kojim je ispraćena izložba, istoričarka umetnosti Nevena Martinović je izdvojila: “U treći milenijum istorije ljudske civilizacije Vladimir Veličković je zakoračio zahvaćen poslednjim požarom. Njegov čovek je prestao da trči, pao je, smrt ga je sustigla i bacila u beskrajno prostranstvo ništavila. U gustom dimu punom pepela troši se i poslednji kiseonik kojim gore udaljene vatre i pulsiraju užarene rane na leševima. No, ono što rezultira gašenjem života u Veličkovićevoj slici, u njenom nastajanju i danas je osnovna vitalna snaga.”

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR