IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SA KROVOVA SVETA

0
144
FOTO: Starogradski.com

Elbrus na Kavkazu 5.642 metra, (Evropa) Uruhu na Kilimandžaru 5.895 metara (Afrika) Denali na jugu Aljaske 6.190 metara (Severna Amerika), Akonkagva na Andima 6.962 metra, (Južna Amerika) i Mont Everest na Himalajima 8.848 metara (Azija), samo su neki od glavnih vrhova koje su osvojili planinari iz PSK “Dunav”. Ova mesta oni su ovekovečili i na fotografijama koje su povodom desetogodišnjice osnivanja njihovog kluba, izložene u galeriji “Dunav ars”, od 11. marta 2019. pa sve do kraja marta i tokom u aprila.

Bastać proglasio pobedu nad vesićevim fantomima (VIDEO

– Predstavili smo 23 rada koji su fotografisali članovi tokom ekspedicija, a nastali su od 2009. do danas, kao i još oko 200 fotografija koje su kao slajd šou prikazivane na video bimu – rekla nam je Ivana Milojević, član UO “PSK Dunav” i jedna od selektora postavke. Kako je objasnila, kriterijum za odabir je bilo obuhvatanje svih vrsta aktivnosti: rafting, skijanje, najveći vrhovi, zajedničke fotografije, penzioneri, deca…

– Da li ima većeg zadovoljstva i sreće od saznanja da uzori našim najmlađima nisu samo folk zvezde i starlete, već sportisti, da će zagušljive kafiće i klubove, tehno-tutnjavu ili turbo-folk rado zameniti netaknutom prirodom, planinskim i šumskim stazama, žuborom reka, hukom vetra na nekoj vrleti do koje grabeći često stižu pre svojih roditelja i njihovih kolega – rekla je na otvaranju Ljiljana Lazarević Davidović, menadžer za izdavačku delatnost “Dunava”.

– Do sada smo organizovali preko 100 akcija i poveli u prirodu preko 5000 ljudi. Izložene fotografije su samo mali delić uspomena koje smo proživeli u tih proteklih 10 godina. Osvajač Mont Everest-a, Ilija Andrejić iz Prijepolja trenutno, zajedno sa našim kolegom i podpredsednikom Ivanom Kovačevićem, upravo je na ekspediciji na vrh Toubkal – rekao je Milan Matić, predsednik PSK “Dunav”, koji se zahvalio kompaniji na 10 godišnjem pokroviteljstvu u radu Kluba.

PROLEĆE JE, A JA ŽIVIM U SRBIJI: Otvoreni studio Aleksandra Đuričića

Pred kraj izložbe prikazan je dokumentarni film o nastanku kompanije “Dunav”, a prema rečima Ivane Milojević, aktivnosti planinara se nastavljaju svakog vikenda gde će ih već početkom aprila čekati novi veliki izazov – putovanje u Maroko!

(Starogradski.com)

 

OSTAVI ODGOVOR