KALEMEGDANSKA PROMENADA: Nedelja marokanske kulture u Beogradu (FOTO, VIDEO)

0
217
FOTO: Starogradski.com

Na Kalemegdanskoj promenadi, ispred Velikih stepenica, do nedelje 24. septembra traje nesvakidašnja izložba rukotvorina i domaće radinosti poreklom iz različitih krajeva Kraljevine Maroko. Nedelja marokanske kulture u Beogradu održava se povodom obeležavanja šest decenija dugih diplomatskih odnosa Srbije i Maroka.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Bogata kultura ove arapske zemlje predstavljena je na brojnim štandovima i šatorima, gde se mogu videti čuveni marokanski tepisi, ćilimi, predmeti od kože, eterična ulja, tradicionalno izrađeno metalno posuđe, unikatni nakit i predmeti od drveta. Predstavnici ambasade Kraljevine Maroko u Beogradu potrudili su se da Beograđani i turisti uživo vide i kako izgleda arapski krasnopis, kao i da uživo uživaju u zvucima marokanske muzike, uz autentično izvođenje narodnih igara.

Maroko je i poznata turistička destinacija, pa su za sve zainteresovane organizovane i projekcije filmova koji promovišu ovu destinaciju kao zemlju mora, planina, gradova poput Kazablanke i Marakeša, koji se u svetu poznat kao grad u kojem su živeli Orson Vels, Iv Sen Loran, Onazis i Tenesi Vilijams.

(Starogradski.com)

Čitajte još:

STAROGRADSKI NA LICU MESTA: Odloženo uklanjanje limenog dimnjaka na Trgu politike iz bezbednosnih razloga (FOTO)

AZBUKA STAROG GRADA – O kao Obilićev venac, zaštićena ambijentalna sredina (FOTO)

BEBE DOLAZE: Besplatne radionice na Starom gradu za buduće roditelje

OSTAVI ODGOVOR