Ko kaže da su umetnost i novac nespojivi? Ovaj mladi gospodin sigurno ne! (FOTO)

1
137

Između umetnosti i preduzetništva, mladi istoričar umetnosti Marko Stojanović stvorio je nesvakidašnji galerijski i prodajni prostor nameštaja srpskih dizajnera. U Kararađorđevoj ulici 11 nalaze se jedinstveni komadi nameštaja posebnog karaktera.

“Ideja za stvaranje konceptualnog prodajnog mesta, rodila se pre svega pet godina. Okružen umetnicima i stvaraocima mogao sam da uvidim problematiku sa kojom se oni svakodnevno susreću onda kada žele da plasiraju svoj rad i proizvode na tržište. Tako je nastao salon “Shamliza” u kojoj je objedinjen rad mladih, talentovanih dizajnera”, za Starogradski.com kaže Marko Stojanović.

FOTO: Starogradski.com

Konceptom je objedinjeno oko dvadesetak domaćih brendova istog senzibiliteta, čiji proizvodi nose određeni standarad i kvalitet. Komode, stolovi, stolice, fotelje i lampe izrađene su od orahovog i hrastovog drveta. Među novoizrađenim nameštajem savremenih formi, mogu se naći komadi redizajniranog nameštaja koji u Markovoj radionici dobijaju novu šansu.

“Zahvaljujući ovoj ideji izložbenog i prodajnog prostora, dizajnerima je omogućeno da prezentuju svoje radove i da nameštaj koji stvaraju oplemeni nečiji životni prostor. Umetnici su kroz prodajnu interakciju sa kupcima usavršavali svoje proizvode, tako da neki od njih sada imaju prepoznatljive i razvijene brendove”, rekao je Marko.

FOTO: Starogradski.com

Sa povećanim obimom posla svih dizajnera, Marko priprema veći izložbeni prostor, u kojem će se naći i neki novi, sa pažnjom odabrani brendovi.

“Naša prva radnja u Karađorđevoj neće biti zatvorena, ostaće da radi kao prvi simbol prepoznatljivosti naše ideje i kvalitata srpskog dizajna. Ali, novi prostor pokazaće da umetnost i kreativnost mogu biti objedinjene u preduzetništvo, i to veoma uspešno.”

(Starogradski.com)

1 KOMENTAR

OSTAVI ODGOVOR