KONJI IZ LUVRA STIŽU U SKADARLIJU: Izložba istaknutog umetnika na u Kući Đure Jakšića! (FOTO)

0
265
Izložba „Običan,malecki san" crnogorskog slikara Milutina Obradovića

Izložba slika istaknutog crnogorskog slikara Milutina Obradovića biće otvorena 4. maja u Kući Đure Jakšića u Skadarliji. U 20 časova, izložbu će zvanično otvoriti BranisLav Lečić.

Postavka nosi naziv „Običan,malecki san”,a deo je ciklusa „Dodir za ljubav”, kojim se Obradović, prošle godine, predstavio Novom Sadu, Beogradu, pa čak Luvru.

Na platnima Milutina Obradovića čest motiv je konj sa naglašenim portretom. Ta figuracija prepuna je simbola vrlo jakog i bogatog kolorita. Njegovi „konji” ostavljaju jak utisak, koji putuje kroz oko posmatrača i svaki za sebe predstavlja posebnu emociju, priču i san. Sam Obradović kaže kako je svojoj deci intimno priznao da “slikarstvo voli jer je prepuno boja”.

Izložba „Običan,malecki san" crnogorskog slikara Milutina Obradovića
Izložba „Običan,malecki san” crnogorskog slikara Milutina Obradovića

Rođen je 8. jula 1979. godine u Bijelom Polju. Završio je srednju likovnu školu “Petar Lubarda”, nakon čega je upisao Fakultet likovnih umetnosti na Cetinju. Diplomirao je 2002. godine. Do sada je imao preko deset samostalnih i više kolektivnih izložbi. O njegovom stvaralaštvu pisao je poznati američki časpopis “Wall Street International”. Nominovan je za “Palm Art Award” 2016 u Lajpcigu.

“Imao sam ogromnu sreću da se rodim u jednoj prelijepoj zemlji, koja je gledajući iz ovog ugla mogla da postoji samo u bajkama. Nosila je ime Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija.”, piše u zvaničnoj autobiografiji Milutin Obradović.

“Brat se odselio i nastavio život u Norveškoj. Sestru put odveo u Njemačku, i ja, otac i majka ostadosmo zbunjeni te hladne zime samo dva dana pred neku Novu godinu. Vjenčao sam se sa Violetom za mladence 2005. godine. Imena Nikola i Miloš pripadaju mojoj djeci… Ako već prolazite pored moje kuće, slobodno zastanite i gledajte kakav majstorski fudbal se tu igra i kako nam se srca iskreno raduju”, piše Obradović.

Još tema sa Starog grada:

Šta radi, a šta ne radi za praznike? Starogradski vas informiše o svim radnim vremenima važnim za Beograđane

TAMO GDE SU KULTNE SCENE NASTALE: Starogradski.com vas vodi Flojdovim putevima (FOTO)

Ljudi staju kao hipnotisani: Ovakve scene čine da još više zavolimo beogradski trotoar (VIDEO)

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR