MART JE MESEC FRANKOFONIJE: Brojna dešavanja u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji

0
105
FOTO: Promo

U martu, gde god da ste u Srbiji, pozvani ste na proslavu Meseca frankofonije koji organizuje Francuski institut u našoj zemlji. Učenici, studenti, nastavnici, zaposleni i penzioneri, prepustite se iznenađenjima poput frankofonih koncerata, gastronomije, predavanja i debata, takmičenja, izložbi, filmova, plesa, kao i razgovora o razgovori o kulturnoj baštini…

KANCELARIJA ZA MLADE OPŠTINE STARI GRAD: Besplatne pripreme iz srpskog jezika za upis na fakultet

Mart mesec posvećen je frankofonim inicijativama u Srbiji, koje potiču od škola, gradskih opština, udruženja, muzeja, kulturnih centara, ambasada i predstavništava. Koordinator Meseca frankofonije ubuduće je Grupa frankofonih ambasadora u Srbiji, osnovana 2018, koja obuhvata 19 diplomatskih misija (Amerike, Evrope, Bliskog istoka, podsaharske Afrike, Azije, Ujedinjenih nacija, Saveta Evrope i OSCE).

Manifestacije koje će biti priređene odražavaju raznovsnost angažovanja na polju frankofonije širom Srbije, koja je od oktobra 2018 postala pridružena članica Međunarodne organizacije Frankofonije. Ovaj program je ogledalo tih frankofonih strujanja širom Srbije.

NEODGOVORNA VLAST NE HAJE NA ZAGAĐENJE: Beograđani se uzdaju u košavu!

Želimo vam divno frankofono proleće, koje će krasiti ljubav prema francuskom jeziku i zajednička želja za otvorenošću prema frankofonim vrednostima.

Program dešavanja možete preuzeti na linku http://www.institutfrancais.rs/category/agenda-sr/beograd/

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR