MURAL “BORBA, ZNANJE, JEDNAKOST”: Podsticaj mladima da se bore za svoja prava i poziciju u društvu (FOTO)

0
130
FOTO: Starogradski.com

Na zgradi na uglu ulica Gospodar Jevremove i Kapetan Mišine, odmah preko puta ustanove kulture “Parobrod”, nalazi se mural nazvan “Borba, znanje, jednakost”, koji je zvanično otvoren 4.jula 2014. na Dan studenata Beograda. Njegova tema su borbe za bolji materijalni i društveni položaj koje su studenti Beogradskog univerziteta vodili između dva svetska rata.

IZ “DISTRIBUCIJE” NAJAVILI: Delovi Dunavskog keja sutra bez struje

Autori murala su Miloš Miletić i Mirjana Radovanović, a u oslikavanju im je pomogla Martina Petrović studentkinja Fakulteta likovnih umetnosti. Inicijativu za njegovu izgradnju je pokrenulo Udruženje “KURS” (Kreativno usmereno rešavanje situacije), uz podršku Gradske opštine Stari grad.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Ovo glamurozno likovno delo je zamišljeno kao podsećanje na studentske borbe 30-ih godina XX veka, ali i kao podsticaj mladima da se bore za svoja prava i poziciju u društvu.

ISTINA O BROJU VAKCINISANE DECE NA STAROM GRADU: Prošle godine 95% mališana primilo vakcine do polaska u školu! (FOTO)

Na opštini Stari grad, pored ovog murala, značajni su i murali u Karađorđevoj 31, Pop Lukinoj 6, kalkan na OŠ „Mihajlo Petrović Alas). “

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

“Borba, znanje, jednakost” je drugi mural koji je udruženje “KURS” uradilo, jer je 2010. godine oslikan zid u Ulici Đure Jakšića 7.

GRAD PRODAJE POSLOVNI PROSTOR: Kvadrati za 1000 evra na Terazijama čekaju novog vlasnika

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR