Muzej grada Beograda: Кoncert kamernih ansambala

0
114

Muzej grada Beograda najavljuje koncert kamernih ansambala, klasa profesorke Nataše Jovanović, koji će se održati u četvrtak, 28. marta, sa početkom u 18 časova, u Konaku kneginje Ljubice. Ulaz je slobodan, ali pošto je broj mesta ograničen, svi zainteresovani svoje prisustvo treba da najave putem mejla na natasaidusan@gmail.com

Kombank dvorana: Mini retrospektiva filmova Dejvida Linča

Poznato je da Muzička škola ,,Dr Vojislav Vučković” iz Beograda ima dugu tradiciju veoma uspešnih učenika koji su kroz nižu školu stekli osnovno muzičko obrazovanje, a kasnije u srednjoj školi i profesionalno usmerenje.
Mladi muzičari koji će 28.marta nastupiti u Konaku već su održali uspešne koncerte ne samo u Beogradu (Kolarčevoj zadužbini, Paviljonu Cvijeta Zuzorić, Dvorani SKC-a, Artget galeriji Kulrturnog centra Beograda, CLU Gvarenerijus, Muzeju nauke i tehnike, Etnografskom muzeju, Gradskoj i Narodnoj biblioteci, Vukovoj i Dositejevoj zadužbini), već i u Vršcu i Subotici. Prošle godine su održali i dva veoma uspešna konceta barokne muzike u Rimu (Italija).

“Stručnjak za budžetske zloupotrebe, Marijanović sada učestvuje u pravljenju stranačke države”

U Konaku Kneginje Ljubice nastupiće mladi gudači, pijanisti, duvači, gitaristi, pevači i harmonikaši. „Kamerna muzika kao potreba za zajedničkim muziciranjem i prirodan sled ovladavanja instrumentom, daje mogućnost svakom izvođaču da oslušne i lične afinitete i da odredi svoja dalja usmerenja”, navodi se u najavi koncerta, a na programu će biti dela Hajdna, Griga, Šumana, Forea, Paganinija i drugih.

OSTAVI ODGOVOR