Počinje prvi Dortjol Festival! Muzičari iz celog sveta dolaze na Stari grad (FOTO)

0
84

Novi beogradski internacionalni muzički festival počinje večeras i trajaće do subote 1. jula na više lokacija u gradu. Organizatori su najavili da će se na prvom festivalu koji nosi ime po najčuvenijem beogradskom kvartu ukrstiti žanrovi džeza, etno i klasične muzike. Pod motom „Nova harmonija na raskršću“ najavljeno je učešće svetski poznatih imena iz osam zemalja i Srbije, koji će uživo nastupiti na tri koncertna dana.

FOTO: Starogradski.com

“Na Dortjol Festival muzičari iz sveta ne dolaze samo da bi odsvirali svirku, prespavali i otišli. Oni dolaze da bi se susreli sa lokalnim umetnicima i građanima, razmenili iskustva, upoznali druge kulture i na taj način stvarno osetili duh Dorćola, Beograda i Srbije”, kažu organizatori.
Festival počinje večeras u džez klubu „Mihailo Miša Blam“, Kralja Petra 71, nastupom Timiosa Acakasa, jednog od najboljih grčkih majstora uda mlađe generacije. Veče pod nazivom “Miris muzike” nastavilja se premijerom „Kabarea ljubavi“, jedinstvenim muzičko-scenskim performansom koji izvode naši ugledni umetnici – virtuoz na klaviru Iva Jovanović, glumica Tamara Aleksić i operski pevači Branislava Podrumac i Vladimir Andrić, dok će majstor za tamjane i mirisne biljke iz Italije, Fabio Dondero, oba koncerta dočarati odgovrajućim mirisima.

Pojedinačne i komplet ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti po promotivnim cenama u Supermarket concept store (Uzun Mirkova 8), do 28. juna. Cena kompleta karata je 1500 dinara, a pojedinačnih 300-450 dinara (na ulazu 600-800 dinara), u zavisnosti od programa.

Program Dortjol festivala: https://dortjolfestival.com/

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR