NAJAVA: Nušićevo “Sumnjivo lice” u subotu na Kališu odgovara na pitanje – Ima li ovo društvo želju da se menja?

0
72
FOTO: Reflektror Teatar

U subotu 15. jula od 20.30 časova, na pozornici iza Galerije Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu održaće se pozorišna predstava Sumnjivo lice, Reflektor teatra.

U izvedbi nezavisnog pozorišta mladih, Reflektor teatra, poznati Nušićev komad, Sumnjivo lice dobija sasvim novu interpretativnu vrednost. Preispitivajući da li se i u kojoj meri društvo promenilo od trenutka kada je napisan, ekipa Reflektor teatra, Nušićev starično-komičan komad postavlja kao isključivo politički.

BEOGRAD PAMTI: Ejmi Vajnhaus dobija spomenik, ali potrebna je naša pomoc (FOTO, VIDEO)

U predstavi igraju Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Aleksandra Cucić, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Vučković, Aleksandar Jovanović i Predrag Vasić.

FOTO: Reflektror Teatar
FOTO: Reflektror Teatar

BOGAT PROGRAM U MUZEJU U SRCU GRADA: Leto za staro i mlado u Jevremovoj 21

Reditelj Vojislav Arsić pokušava da odgonetne problematiku savremenog života, postavljajući pitanja Da li smo srećni što smo društvo koje sto trideset godina ima iste probleme i da li to znači da, zapravo, i ne želimo da se menjamo? Da li se stidimo što delo ovog genijalnog pisca opisuje sve naše mane, ili smo srećni zbog tih mana, pa ih ističemo kao osnovu našeg mentaliteta i kulture? Cilj ove predstave nije da konstatuje kako je Nušić naš savremenik, već da postavi pitanje: zbog čega su stvari nepromenjive? Ima li ovo društvo želju da se menja? I šta je to što nas navodi da beskonačno mnogo puta ponavljamo iste greške?

NOVA RUBRIKA PORTALA STAROGRADSKI.COM! AZBUKA STAROG GRADA – A kao Andrićev venac (FOTO)

Provedite letnju subotnju noć uživajući u još neviđenoj interpretaciji Nušićevog komada u prelepom ambijentu Kalemegdanske tvrđave.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR