“Buđenje pacova” u „Baraci“

0
103
U okviru “Noći muzeja” 19. maja od 17 časova Kulturni centar „Baraka“ organizuje izložbu „Buđenje pacova“, koja će za posetioce biti otvorena do juna.
Postavka „Buđenje pacova“ posvećena je liku i delu Živojina Žike Pavlovića, reditelja, slikara, književnika i profesora Beogradskog univerziteta.
Postavka sadrži crteže iz perioda Pavlovićevih studija na Akademiji likovnih umetnosti, fotografije iz privatne arhive i inserte iz filmova. Beograđani će biti u prilici da vide i delove iz njegovog dnevnika, ali i eksponate iz Legata Živojina Pavlovića, među kojima su originalni scenario i fotografije sa snimanja filma „Buđenje pacova“, nagradu sa festivala u Puli 1967. godine, katalog sa Berlinskog festivala, intervju „Razgovori sa Žikom“, filmski plakat…
Među eksponatima će se naći i čuveni „Srebrni medved“ nagrada za najboljeg režisera sa prestižnog nemačkog filmskog festivala „Berlinale“ iz 1967. godine, koju će posetioci Noći muzeja i Kulturnog centra „Baraka“ moći da vide po prvi put.
Ispred izložbenog prostora, na ulazu u KC „Baraka“ umetnici Jovan Đuričić i Maja Milovanović oslikaće mural sa motivima i kadrovima iz filma „Buđenje pacova“, dok će samu izložbu pratiti mini koncert i projekcija filmova.

 

OSTAVI ODGOVOR