Novogodišnji spektakl koji je osvojio decu širom sveta 22. i 23. decembra u Kombank dvorani

0
40
Foto: PROMO

Porodični spektakl  “Krcko Oraščić – ostvarenje sna”  doživeće svoju premijeru 22. i 23. decembra u Kombank dvorani. Čuvena bajka nemačkog pisca E.T.A. Hofmana koja više od dva veka osvaja srca dece širom sveta, prvi put će se realizovati u modernoj verziji.

Uigrani tim okupljen oko svetski priznate primabalerine i balet majstora Ašhen Ataljanc, uz scenario i režiju pozorišnog reditelja Marka Manojlovića, raskošnu scenografiju i specijalne efekte napraviće do sada neviđenu predstavu za decu u srpskoj produkciji. U ulozi Krcka naći će se mladi glumac Stevan Piale a devojčice Klare  balerina I glumica Anisja Gavrilović.

POPRAVLJA SE KALDRMA U CARA UROŠA: Građani zatečeni, nema građevinske table (FOTO)

Čuvenog koreografa Marijusa Petipa, koji će se u predstavi pojaviti kroz lik Klarinog dede, igraće naš veliki glumac Zoran Cvijanović, dok će svojim glasom predstavu obojiti talentovana Lena Stamenković učesnica Dečje pesme Evrovizije 2015. godine.

Klasična priča o borbi dobra i zla koja fascinira najmlađe dobiće novo savremeno ruho, uz spoj igre, muzike, sporta i glume. Više od 100 dece stvoriće pravu čaroliju na sceni.

Bajka prati 12-godišnju devojčicu koja od svog dede dobija na poklon drvenog lutka – Krcka Oraščića.  Razmažena Klara koja se nadala da će joj deda pokloniti najmoderniji tablet, razočara se kada ugleda drvenog vojnika i u hiru ga baca. Deda tada odlučuje da uvede Klaru u tajanstvene svetove dobra i zla u kojima će devojčica prolaziti kroz mnoga iskušenja u njenom nastojanu da popravi polomljenog Krcka. U njima uz pomoć  svemoćnog kristala Krcko oživljava, zli miševi prave pometnju i  prete velikim bitkama, a da li će Klara kroz ljubav otkriti prave vrednosti  saznaćemo do kraja ove neodoljive avanture.

Učesnici predstave su pored glavnih glumaca i polaznici Škole igre Ašhen Ataljanc,počev od najmlađih pa do srednjoškolaca,  profesionalni baletski igrači,  mladi karatisti iz Karate kluba Diplomatik.

PRVACI UČILI KAKO SE PRELAZI ULICA: Edukacija o saobraćaju u “Drinki” (FOTO)

Predstavu  koja će se realizovati u koprodukciji Kombank dvorane, Centra savremenog stvaralaštva – Mistria I Škole igre Ašhen Ataljanc,  podržao je Sekretarijat za kulturu grada Beograda kao i Ministarstvo za kulturu Republike Srbije.

O svemu se dodatno informišite i na www.kombankdvorana.rs

OSTAVI ODGOVOR