O SVESTII TEHNOLOGIJI: Izložba “Univerzalni objekti” Tanje Vujinović u Galeriji “Lucida”

1
132
FOTO: Starogradski.com

U galeriji “Lucida” u Uzun Mirkovoj 11, u subotu 23. septembra, otvorena je izložba Tanje Vujinović “Univerzalni objekti”. Na izložbi su predstavljeni radovi koji istražuju poetiku tehnologije, pa se sa tradicionalnim načinom slikanja mešaju i video radovi, instalacije i digitalne aplikacije. Umetnica koristi tehnologiju kompjuterskih igara kako bi istražila položaj i domete umetnosti u digitalnom dobu.

POČELE BESPLATNE RADIONICE ZA RODITELJE: Koji stil vaspitanja odabrati – strogo, umereno ili s granicama? (FOTO)

Tanja Vujinović istraživala je i odnos svesti i tehnologije kroz hibridni proces koji uključuje stvaranje u dijalogu sa pogonima kompjuterskih igara, posebno napravljenim kompjuterskim programima, i generativnim kompjuterskim procesima. U svim radovima, predstave avatara ukazuju na prisustvo svesti u okviru digitalnog sveta.

“ZELENILO” UPRKOS LOŠEM VREMENU SREĐIVALO PARKOVE: Sređeno nekoliko zelenih površina na Starom gradu

Na izložbi su predstavljeni sledeći radovi: interaktivni 3D rad “Mrtva priroda 2”, digitalni printovi “Omen”, digitalni printovi “Posmatrači2”, “Mrtva priroda: Skladište” objekti, video radovi Zaostavština 1 i 2, i video radovi Formacije 4 i 5.

BEOGRAD OPEN 2017: Četrvrte sportske igre za osobe sa invaliditetom

Tanja Vujinović, rođena 1973. godine, međunarodno aktivna i priznata umetnica novih medija. Već dvadeset godina izlaže instalacije, video i interaktivne kompjuterske radove. Paralelno stvara u Srbiji i Sloveniji.

(Starogradski.com)

1 KOMENTAR

OSTAVI ODGOVOR