Otvorena izložba Stanka Zečevića u ULUS-u (FOTO, VIDEO)

0
164
FOTO: Starogradski.com

Izložba istaknutog slikara Stanka Zečevića otvorena je u Galeriji ULUS-a, i trajaće sve do 28. novembra.

U DOMU JEVREMA GRUJIĆA “OD ČIKA PAJE”: Izložba slika Paje Jovanovića otvorena do 4. marta (FOTO)

Izložene slike deo su umetnikovog stvaralaštva koji predstvalja novi likovni period. Slike su nastajale u poslednje četri godine i čine simbolički osvrt na žensku lepotu. Ali i pored toga, predstavljaju emocije sa kojima se čovek konstantno suočava, sa čežnjom, nedostižnošću, tajnama i istinama, avanturama i udaljenostima.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

LUBARDA U KUĆI LEGATA: Ove godine se obeležava 110 godina od rođenja velikog umetnika (FOTO)

Na izložbi je predstavljen slikarski sto koji prema rečima umetnika Stanka Zečevića, predstavlja “ready-made” objekat, kao neizostavni predmet kojim se koristi tokom stvaranja svojih dela.

JEVREMOVA 2: Palata na Dorćolu sa bogatom istorijom i poznatim stanarima (FOTO)

Likovni kritičar Dejan Đorić istakao je­: “Zečević u estetiku lepog unosi trag ružnoće jer je to izraz života, večna, idealna lepota zamara, ona je kod starih Egipćana i Grka bila rezervisana za bogove, za nadljudsko, čovek je nesavršen i zato nosi beleg ružnog. Dobivši time na prirodnosti, slikar može da se okrene i drugim ključnim pojavama u umetnosti kao što su uloga animalistike ili predmeta na slici, koju ne možemo svesti samo na mrtvu prirodu. Životinje i predmeti su česti motivi na Zečevićevim platnima.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR