PAROBROD NEGUJE SEĆANJE NA LEGENDU: Izložba “Vikipedija” o Draganu Gagi Nikoliću i prateća revija filmova

0
341
FOTO: UK Parobrod

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana Gage Nikolića biće predstavljeni na velikoj izložbi pod nazivom “Vikipedija”, koja će biti održana u UK Parobrod, od 14. do 19. marta. Glumac bez kojeg se ne može zamisliti domaća filmska i pozorišna umetnost ostvario je više od stotinu uloga, a na reviji filmova u Parobrodovom bioskopu, koji je poneo njegovo ime, biće prikazano šest kultnih filmova i četiri epizode tv serije “Poslednji čin”.

FOTO: UK Parobrod

Biografska izložba koju je priredila Ustanova kulture Gradske opštine Stari grad zasnovana je na monografiji “Gospodin mangup”, autorke Radmile Stanković i urednika fotografije Goranke Matić, u izdanju “Lagune”. Kroz nesebičnu podršku Draganove supruge, velike Milene Dravić, na izložbi će biti prikazani i njegovi lični predmeti, kao i fotografije iz njihovih zajedničkih albuma.

Na reviji filmova, koji će od ponedeljka do subote sledeće nedelje biti prikazani od 20 časova, publika će moći besplatno da pogleda kultna ostvarenja u kojima je Gaga Nikolić odigrao naslovne uloge.

  1. mart, ponedeljak – Bube u glavi (1970)
  2. mart, utorak – Kad budem mrtav i beo (1967)
  3. mart, sreda – Povratak otpisanih (1976)
  4. mart, četvrtak – Sezona mira u Parizu (1981)
  5. mart, petak – Banović Strahinja (1981)
  6. mart, subota – Neka druga žena (1981)

Od utorka do petka, svake večeri od 19h, projekcija ukupno četiri epizode tv serije “Poslednji čin” (1982).

“OSLOBOĐENJE SKOPLJA” u bioskopu Dragan Gaga Nikolić

FOTO: UK Parobrod

Od četvrtka, 9. marta, u Parobrodovom bioskopu “Dragan Gaga Nikolić” počeo je da se prikazuje novi film Radeta Šerbedžije “Oslobođenje Skoplja”. Film je u Srbiji premijerno prikazan na nedavno završenom Festu. “Oslobođenje Skoplja” ostvarenje je čiju režiju potpisuje i Radetov sin Danilo Šerbedžija, a scenario je napisan po nekadašnjoj kultnoj predstavi KPGT-a. Taj teatar osnovan u jesen 1977. godine pod pokroviteljstvom Centra za kulturnu djelatnost omladine iz Zagreba kao umetnička radna zajednica za predstavu “Oslobođenje Skopja”, a sačinjavali su je tadašnji prominentni umetnici: Ljubiša Ristić, Nada Kokotović, Rade Šerbedžija i reditelj predstave Dušan Jovanović. Od tada su prošle 4 decenije… Cena ulaznice za ovaj film iznosi 300 dinara.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR