PETKOM U BOEMSKOJ ČETVRTI: Branislav Nušić, Đura Jakšić i Žanka Stokić vas čekaju u Skadarliji

0
153
FOTO: Starogradski.com

Od petka, 7. jula, Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Kućom Đure Jakšića pripremila je novi program manifestacije “Leto u Skadarliji”, koji će se odvijati do kraja avgusta, svakog petka od 19 do 20 časova. Novi kulturno-umetnički program izvodiće poznati beogradski glumci od Platoa ispred kuće Đure Jakšića do kraja Skadarske ulice.

NA DORĆOLU OSVANUO NOVI MURAL: Poljubac na trošnoj zgradi (FOTO)

Program je sačinjen od niza anegdota, skečeva i priča koji su osmišljeni da na autentičan način prikažu boemski život koji se odvijao u Skadarliji početkom 20. veka.

STRPITE SE JOŠ MALO: Odnošenje otpada sa pruge na 25. maju još uvek traje (FOTO)

Glumcima Milanu Milosavljeviću u ulozi Branislava Nušića, Milanu Tubiću u ulozi Đure Jakšića, pridružiće se Dušica Novaković u ulozi Žanke Stokić i Ljiljana Jakšić u ulozi skadarlijske dame, koji će pričom i pesmom doneti boemski duh i veselu atmosferu Skadarlije koji su bojili ulice Beograda između dva „velika rata“.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Glumac Bojan Hlist će u ulozi skadarlijskog dobošara čitati Kodeks ponašanja u Skadarliji, dok će orkestar zajedno sa glumicom Jelenom Mit izvesti nekoliko muzičkih numera koje su bile najslušanije u tom vremenskom peridu.

NAJLEPŠA TERASA STAROG GRADA: U proleće miriše, a leti milina (FOTO, INTERVJU)

Skadarlijom će se ponovo čuti zvuci pesama „Beogradski mali pijac“, „Tri metera somota“…

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR