POSLE DVE GODINE OD POSLEDNJE IZLOŽBE U BEOGRADU: Vlada Veličković u novootvorenoj galeriji “Rima”

0
345
FOTO: Starogradski

Beogradsku publiku u sredu, 15. novembra, u 19 časova, očekuje svečano otvranje Galerije “Rima” izložbom slikara Vladimira Veličkovića. U Pariskoj ulici 8, nakon dve godine od poslednje izložbe u Beogradu, narednih mesec dana, koliko će trajati izložba, moćićete da uživate u radovima svetski poznatog akademika i slikara.

SLIKE STAROG GRADA: Neodoljiva dunja u Francuskoj 30 (FOTO)

Kragujevačka Galerija “Rima” krajem septembra ove godine izadala je četvrtu po redu monografiju o crtežima Vladimira Veličkovića koja prati njegovo stvaralaštvo u periodu od 1985-1995. godine.

NESKLAD KOJI BODE OČI: Postmodernizam između dve stare lepotice (FOTO)

U izdavaštvu ove galerije nalaze se još tri monografije koje prate rad i delo ovog slikara. Poznata kragujevačka galerija okupila je veliki broj srpskih stvaralaca među kojima se nalaze Đorđe Ivačković, Petar Omčikus, Bata Mihajlović i vajar Zdravko Joksimović.

FOTO: Wikimedia commons
FOTO: Wikimedia commons

Prethodnom beogradskom izložbom Vladimira Veličkovića, 2015. godine, u Galeriji “Grafički kolektiv” predstavljni su crteži, retrospektivni pregled šezdesetih, sedamsesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

POSTAVLJENI STUBIĆI U KNEZU: Elektronski sistem do marta 2018. (FOTO)

Izložba kojom je nakon više od decenije Beogradu predstavio 38 novih slika, juna 2013. godine, pod nazivom “Gavrani” u Galeriji SANU, u umetničkim krugovima ostala je upamćena kao izuzetno likovno ostvarenje.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR