SG VIKEND VODIČ: Izložba o Gagi Nikoliću, razgledanje Beograda tramvajem i besplatni koncerti

0
151
FOTO: UK Parobrod

Vikend koji je pred nama obiluje šarenolikim događajima. Izložbe, koncerti, nesvakidašnje razgledanje prestonice iz tramvaja, samo su deo manifestacija u kojima možete uživati.

Petak, 17. mart

Izložba „Vikipedija” o glumcu Draganu Gagi Nikoliću u UK „Parobrod” traje do subote, 18. marta. Uz izložbu, od 19 sati biće prikazan film „Banović Strahinja”. U 22 sata biće otvorena izložba „Belgrade calling”, u organizaciji Fotografskog kluba Beograd.

PAROBROD NEGUJE SEĆANJE NA LEGENDU: Izložba “Vikipedija” o Draganu Gagi Nikoliću i prateća revija filmova

U kući Đure Jakšića u Skadarliji u 19 sati počinje koncert Hedviga Svimbergea, belgijskog klarinetiste i kompozitora iz Briža.

Subota, 18. mart

Poslednji dan izložbe o Gagi Nikoliću i projekcija filma „Neka druga žena” počinje u 19 sati.

Takođe, u UK „Parobrod” zakazana je besplatna prezentacija nove alternativne terapije i sistema isceljenja „Emotional Gates Therapy” osnivača i predavača Lionela Gunja. Radionice se održavaju 18. i 19. marta, sa početkom u 9.30, u organizaciji Kulturifik-a. Broj mesta je ograničen.

Tramvaj

Besplatno razgledanje Beograda tramvajem, popularna tura uz pratnju vodiča „Tramvaj zvani Beograd“, startuje sa okretnice kod Zoo-vrta (Tadeuša Košćuškog), a tramvaj se kreće od Kalemegdana, preko pristaništa, Karađorđevom pored Železničke stanice, Nemanjinom, Resavskom, Bulevarom kralja Aleksandra do Vukovog spomenika, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana do Beka. Vožnja traje 60 minuta, a broj mesta je ograničen na 25, pa se svi zainteresovani unapred moraju prijaviti u info-centru Turističke organizacije Beograda, Knez Mihailova 5.

POGLED NA BEOGRAD KROZ PROZORE TRAMVAJA U petak počinju ture razgledanja prestonice

U svečanoj sali opštine Stari grad održavaju se koncerti učenika dve starogradske muzičke škole. Javni čas učenika MŠ „Dr Vojislav Vučković” počinje u 18 časova, a nastup učenika iz MŠ „Mokranjac” zakazan je za 19.30 sati. Ulaz je slobodan za sve Starograđane.

Nedelja, 19. mart

U UK „Parobrod” nastavljaju se radionice nove alternativne terapije i sistema isceljenja „Emotional Gates Therapy” osnivača i predavača Lionela Gunja, sa početkom u 9.30 sati.

Ilija M. Kolarac; Autor: Wiki Creative Commons
Ilija M. Kolarac; Autor: Wiki Creative Commons

Tradicionalno na Kolarcu prepodnevni nedeljni koncerti su besplatni. Ovog puta, sa početkom u 11 časova, nastupaju talenti Škole za muzičke talente iz Ćuprije. U galeriji Kolarca u toku je izložba slika Milana Kralja, koja traje do 2. aprila.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR