SG VIKEND VODIČ Izložbe, radionice kreativnog pisanja, koncerti….

0
124
Ilija M. Kolarac; Autor: Wiki Creative Commons

Ako je suditi po vremenskoj prognozi najavljenoj za vikend koji je pred nama, Beograđani neće moći svoje slobodne dane da provedu u šetnji prestonicom. Ipak, za sve one koji vole u kulturu i uživaju u njoj, predstojeća dva dana nude bogat sadržaj predstava, izložbi i sličnih manifestacija.

U Kući Đure Jakšića, danas u 19 sati biće predstavljena knjiga poezije „Ako je nekom srce stalo“ Mirjane Bulatović, dok će se u subotu, šestog maja, takođe sa početkom u 19 sati održati koncert Mirjane Marinković pod sloganom “Pevajmo naše pesnike”. Ulaz je besplatan.

U Muzeju pozorišne umetnosti Srbije, danas u 19 sati održaće se promocija XV kola biblioteke „Dramska baština“. Tema novog kola je motiv vampira u srpskoj dramskoj baštini u delima: Vampir i čizmar, Jožef Sigeti Čuvanje mrtvaca, Milorad M. Petrović Vampir, Velja Vampir, Dušan Stevović Čudo u Zarožju, Milivoje V. Knežević. Na promociji će govoriti profesor Boško Suvajdžić i Aleksandra Bjelić, urednik.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

U Biblioteci grada Beograda, danas u 18 časova u Rimskoj dvorani će se održati radionice kreativnog pisanja u organizaciji Centra za razvoj ideja i BGB. Radionice vodi Marija Manojlović i ulaz je besplatan.

U Galerija Atrijum, ljubitelji grafike mogu uživati u izložbi Dragiše Ćosića “Od legende ka priči”. Izložba je u toku i traje do subote.
Za ljubitelje ozbiljne muzike “Kolarac” je u subotu, sa početkom u 12 časova obezbedio besplatan koncert Muzičke škole “Petar Konjević”, dok će se u nedelju, u 11 sati, u Velikoj dvorani održati Koncert novih dela za klavir i harmoniku.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR