SLOBODNA ZONA NA STAROM GRADU: Filmski festival od 1. do 6. novembra

0
39
FOTO: Promo

Kultni filmski festival Slobodna zona održaće se od 1. do 6. novembra. Tokom pet dana, publici će biti predstavljen veliki broj igranih i dokumentarnih filmova iz Srbije, regiona ali i iz celog sveta.

PETA SEZONA DŽEZ SVIRKI NA DORĆOLU: Ponedeljkom u klubu “Das Boot” Beti Đorđević, Goran Grbić trio, Maat Bandy…

Filmski festival Slobodna zona promoviše kinematografiju u kojoj su sažete teme savremenih društvenih pojava i problema, avangardne umetnosti, muzike, književnosti i filma. Među ovogodišnjim naslovima, film Božanski poredak, švajcarske rediteljke Petre Bjondine Folpe, kandidat za Oskara 2018, na duhoviti i nesvakidašnji način prati priču majke i domaćice iz jednog malog alpskog sela i njenu borbu za pravo glasa žena sedamdesetih godina.

TRIDESET GODINA OD OTVARANJA PEŠAČKE ZONE U KNEZ MIHAILOVOJ: Spasićev pasaž, jedna od četiri zgrade najvećeg srpskog zadužbinara (FOTO)

Više od 40 fimova, koliko će biti prikazano tokom Slobodne zone, prate najrazličitije ljudske priče koje će zasigurno oplemeniti i vašu. Filmovi će biti prikazivani na nekoliko starogradskih lokacija, u Dvorani Kulturnog centra Beograd, Domu omladine i Art bioskopu Kolarčeve zadužbine. Festivalski program praćen je nizom predavanja, diskusija i razgovora sa autorima. Treba istaći Školu dokumentarnog filma za srednjoškolce i radionicu Masterklas Montaža filmova o ljudskim pravima koja će biti održana 5. novembra od 17h u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj 1.

AZBUKA STAROG GRADA: U kao Udruženje književnika Srbije u Francuskoj 7 (FOTO)

I ove godine, održaće se neizostavni deo programa Slobodne zone – Noćni razgovori, gde će publika imati priliku da nakon 23h, sa autorima i ekspertima kinomatografije diskutuje o temama sadržanim u različitim filmovima prikazanim tokom festivala.

U Muzičkoj kući Metropolis u Makedonskoj ulici, smešten je još jedan poseban deo programa – Kafa sa autorom. Prvi gosti biće stvaraoci filma Dan oslobođenja i grupe Laibach, koji će ujedno i otvoriti 13. po redu Slobodnu zonu. Ovaj film je dokumentarni mjuzikl koji je obuhvatio poseban događaj – nastup ex-you grupe Laibach u Severnoj Koreji.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR