Starogradski.com za vas izdvaja i preporučuje program BELEF-a na lokacijama na Starom gradu

0
14
FOTO: Belef PROMO

Beogradski letnji festival – BELEF, pod ovogodišnjim sloganom Leti kulturno, trajaće sve do 23. jula. Program festivala održaće se na mnogobrojnim gradskim lokacijama, ali za vas danas prenosimo program koji će se održavati na starogradskim adresama.

PETKOM U BOEMSKOJ ČETVRTI: Branislav Nušić, Đura Jakšić i Žanka Stokić vas čekaju u Skadarliji

U sredu 12. jula od 19h u Kući legata u Knez Mihajlovoj 46, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe Silvane Ručnov Kaligrafija – tradicionalno, moderno, savremeno. Autorka je tokom izrade svojih radova koristila nekoliko različitih tehnika, od klasičnih – papir, mastilo, pergament, slikarskih – akvarel, akrilik, pastel do digitalnih, konceptualnih tehnika. Ulaz je slobodan za sve posetioce.

FOTO: Belef PROMO
FOTO: Belef PROMO

Naredne nedelje, u sredu 19. jula od 20h u Skupštini grada Beograda na programu BELEF-a je koncert Jasmine Trumbetaš prvakinje opere Narodnog pozorišta u pratnji pianistkinje Zarife Ali-zade posvećen Robertu Šumanu i njegovoj poemi Ljubav i život žene. Ciklus pesama Ljubav i život žene nastao je u leto 1840. neposredno pre kompozitorovog stupanja u brak sa Klarom Vik.

SVEŽE OFARBANO: Volonteri Starog grada farbali klupe ispred Sportskog centra na Dorćolu (FOTO)

U Institutu Servantes, u Knez Mihajlovoj ulici  u vreme trajanja BELEF-a možete posetiti izložbu Romski život, koja na jedinstven način oslikava život ovog kulturološki bogatog naroda u Španiji.

DRAMA U DVORIŠTU OPŠTINE STARI GRAD: Mladunac sokola ispao iz gnezda i dozivao u pomoć (FOTO)

Predstave, performansi, koncerti i ostali sadržajni program koji su pripremili organizatori BELEF-a, održavaju se u SKC-u. Ulaznice za sve sadržaje za koje ulaz nije slobodan mogu se kupiti na prodajnim mestima Turističke organizacije Beograda u Knez Mihajlovoj od 9 do 19h ili na info pultu BELEFA-a u Bašti SKC, u Kralja Milana 48 od 14 do 21.30h. Za kraj festivala nastupiće Bajaga i Instruktori. 

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR