SUTRA POČINJE “FIŠ FEST 2017.”: Jedanaesta manifestacija u čast Dunava i Save (FOTO)

0
176
FOTO: Starogradski.com

Kod kule Nebojša, na prostoru nekadašnje Vodene varoši podno Beogradske tvrđave, od 31. avgusta do 3. septembra, održaće se jedanaesti “Fiš Fest”, jedna od najposećenijih turističko – gastronomskih i zabavnih manifestacija u Srbiji.

MURAL “BORBA, ZNANJE, JEDNAKOST”: Podsticaj mladima da se bore za svoja prava i poziciju u društvu (FOTO)

U naredna četiri festivalska dana posetioci će uživati u bogatom kulturno – umetničkom programu, kao i u rečnim i mediteranskim ribljim specijalitetima kuvara iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Kako su organizatori najavili, kuvaće se riblja čorba u kotlićima od 100 i mediteranski specijaliteti u kazanu od 1000 litara. Poslednjeg dana manifestacije u čast Dunava i Save održaće se i takmičenje kuvara iz zemlje i regiona u kuvanju riblje čorbe, a dan ranije, kulinarske sposobnosti pokazaće javne ličnosti i predstavnici medijske “sedme sile”.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

U  bogatom muzičkom programu, svako veče na glavnoj festivalskoj bini od 20 časova, nastupiće grupe Apsolutno romantično, Garavi sokak, Rok lavirint i Đura i mornari. Ulaz je besplatan za sve posetioce, a tokom festivala organizovan je i prateći program za najmlađe “Sport klub i Fish fest dečji kutak”, kao i izložba oldtajmera.

PRIPREME ZA POLAZAK U ŠKOLU: Prodavci polovnih udžbenika na tezgama očekuju kupce (FOTO)

“Fiš fest” se tradicionalno održava od 2007. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Gradske opštine Stari grad, Grada Beograda i Turističke organizacije Beograda, a u organizaciji Udruženja “Dunav u srcu” i restorana “Vodenica”.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Opština Stari grad je od prvog trenutka podržala i pomogla turističko – gastronomski i zabavni festival koji je vremenom prerastao lokalne granice. “Fiš fest” je danas jedna od 456 manifestacija, koliko se godišnje održava na čitavom toku Dunava, i nalazi se među 15 značajnih turističkih događaja na portalu Evropske turističke komisije.

UMETNOST NOVIH ALATA U DOMU OMLADINE: Znate li šta je pantograf tehnika?

Za više informacija i celokupan program manifestacije, posetite zvaničan sajt “Fiš Festa”: http://www.fishfestbeograd.rs

(Starogradski.com)

 

OSTAVI ODGOVOR