TE ČUDNE PETLJE: U “Parobrodu” počela 18. Bitef Polifonija

0
25
FOTO: Promo

U Ustanovi kulture “Parobrod” počela je osamnaesta po redu Bitef Polifonija pod naslovom “Te čudne petlje”. Ovogodišnji prateći program Bitef festivala obuhvatiće tematske razgovore, radionice, prezentacije i predstave koje proučavaju savremene i inovativne pozorišne prakse. U Ustanovi kulture opštine Stari grad “Parobrod” održaće se interaktivne prezentacije u kojima će učesnici gledaoci ulaziti u dijalog o temi, konceptu i programu.

BRATIMLJENJE SARAJEVSKOG I BEOGRADSKOG STAROG GRADA: Saradnja dve opštine sa mnogo zajedničkih tema

Bitef polifonija ima zadatak da mladima, njihovim nastavnicima, pozorišnim umetnicima i drugim stručnjacima otkrije inovativne kreativne i participativne pozorišne forme, kao i nove atraktivne prostore dešavanja.

Nakon radionica u “Parobrodu”, Bitef Polifonija se nastavlja u sredu, 27. septembra, u Beogradu ulaskom publike u autobus za Lazarevac sa interakcijom u pozorišnoj platformi „Pregovori sa realnošću“. Program u Lazarevcu se nastavlja interaktivnom predstavom „Alisa Puls“ teatra u Centru za kulturu Lazarevac, a „Pregovori sa realnošću“ biće izvedeni na različitim lokacijama.

SVETSKI DAN TURIZMA: U sredu besplatni obilasci Beogradske tvrđave

Za 29. septembar najavljena je plesna predstava „Scrape“ autora Jovane Rakić i Marka Pejovića, u produkciji Stanice – Servisa za savremeni ples koja će biti izvedena u Bitef teatru.

Šest programskih dana „Bitef Polifonije“ imaju svoj finale 30. septembra programom „Ljubav, hleb i priče“ ZID teatra iz Amsterdama i POD teatra iz Beograda koji će trajati 24 sata u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR