U MUZEJU NAUKE I TEHNIKE: Veče tango muzike

0
76
FOTO: Promo

U Muzeju nauke i tehnike, Skender begova 51, u subotu, 23. decembra u 20 časova, održaće se „Veče tango muzike” u izvođenju kvinteta Tanguango. Na programu su tradicionalni tango i tango nuevo, a ulaz je besplatan.

AZBUKA STAROG GRADA: Š kao Šejh Mustafino turbe (FOTO)

Kvintet Tanguango osnovale su 2013. godine mlade akademske umetnice uz saradnju i podršku beogradskog Instituta „Tango Natural”, a čine ga Sonja Lukić (klavir), Ljubica Damčević (violina, vokal), Jelena Adamović (violina), Dušica Luković (harmonika), Nevena Stanić (kontrabas).

POSLEDNJE ČETIRI VOŽDOVE GODINE: Izložba “Smrt Karađorđa Petrovića” u Istorijskom muzeju Srbije

Tango muzikom počele su da se bave još u srednjoškolskim danima svirajući u orkestru „Tango Juventud“, pod dirigentskom palicom bandoneoniste i profesora Aleksandra Nikolića. Već 2007. godine sa pomenutim orkestrom osvajaju i nagradu na takmičenju u italijanskom gradu Kastelfidardu, u kategoriji za muziku Astora Pjacole. Nakon toga karijere im se razvijaju odvojeno. Međutim, nekoliko godina kasnije, ove dobitnice brojnih pojedinačnih muzičkih nagrada formiraju kvintet „Tanguango“ koji pored muzike Astora Pjacole izvodi i tradicionalne tango numere kompozitora Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljesea, Fransiska Kanara…

FOTO: Promo
FOTO: Promo

Tanguango kvintet svira kako za koncertnu, tako i za plesnu publiku na milongama.

Potpisivanje sporazuma o saradnji dve istoimene opštine: DELEGACIJA IZ SARAJEVA U POSETI STAROM GRADU (FOTO)

U okviru uspešne saradnje sa glumcima, deo su predstave „Brod plovi za Beograd“ Gorice Popović i Atelja 212.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR