NA DORĆOLU OSVANUO NOVI MURAL: Poljubac na trošnoj zgradi (FOTO)

1
372
FOTO: Starogradski.com

Mural sa likovima iz poznatog ruskog rijaliti programa osvanuo je jutros na zgradi u Dubrovačkoj 6a. Na bočnom zidu ove višespratnice oslikani su mladić i devojka, poznati milionima gledalaca Nacionalne televizije Rusije. Poslednja klapa rijalitija koji promoviše ljubav i putovanja snimljena je danas pored murala na Dorćolu.

NAJLEPŠA TERASA STAROG GRADA: U proleće miriše, a leti milina (FOTO, INTERVJU)

Autor Andrej Josifovski (27), koji svoje murale potpisuje kao Pijanista, kaže za Starogradski.com da mu je za prvi mural koji je oslikao u centru Beograda bilo potrebno oko 20 časova rada.

BIZNIS IDEJA MLADE STAROGRAĐANKE: Evo šta možete na Dorćolu da dobijete za 200 dinara na sat (FOTO)

– Mural je površine oko 80 kvadrata i 14 metara visine. Nije bilo lako da se crta po zidu sa kojeg otpada malter, pa je ovo najbolje rešenje koje je moglo da se izvuče. Rad je usporavala vrućina, ali i to što sam stalno morao da silazim da vidim kako mi ide – objašnjava Andrej.

LETNJI PROGRAMI ZA MLADE: Pisanje, vajanje, pa čak i heklanje za DŽ

Andrej Josifovski Pijanista autor je brojnih murala u Beogradu, kao što su murali na Bežanijskoj kosi vojvode Stepe Stepanovića, Živojina Mišića i Radomira Putnika, patrijarha Pavla, Novaka Đokovića, Miroslava Raduljice i Laneta Gutovića. U Srpskoj Crnji oslikao je muraj poznatog srpskog pesnika Đure Jakšića.

Autor murala Andrej Josifovski; FOTO: Starogradski.com
Autor murala Andrej Josifovski;
FOTO: Starogradski.com

Andrej Josifovski je asistent na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a osnivač je i prvog srpskog street art festivala “Runaway”, koji je svoju premijeru imao u septembru prošle godine na Bežanijskoj kosi.

(Starogradski.com)

1 KOMENTAR

OSTAVI ODGOVOR