USTANOVA KULTURE “PAROBROD”: Festival fotografije Vizualizator 2017

0
131
FOTO: Promo
U Ustanovi kulture “Parobrod”, izložbom fotografija Igora Čoka, u sredu, 22. novembra, počeće sada već tradicionalni, peti po redu Festival fotografije “Vizualizator”. Tokom dve nedelje, koliko će trajati festival, očekuje vas uzbudljivi program, devet izložbi, pet tribina i pet kreativnih radionica.
Prva izložba Igora Čoka, antroploga i fotografa, pod nazivom “Iza rešetaka” nastala je kao beleška života osuđenika u Okružnom zatvoru.
FOTO: Centar za razvoj fotografije
FOTO: Centar za razvoj fotografije
Tokom festivala biće predstavljeno još osam izložbi, među kojima su izložbe Elze Okazani, Edvarda Kitinga pod nazivom “Citizen of New York”, Miloša Bičanskog “My life in Athens”.
Takođe, biće prikazana i izložba akt fotografija u robnoj kući Beograd na Terazijama. Zatim i dugoisčekivana izložba “Cargo” nastala kao produkt saradnje kostimografkinje i redovne profesorke Fakulteta primenjenih umetnosti Ljiljane Petrović i snimatelja fotografa Aleksandra Kostića. Gošća iz Amerike, Acacie Džohenson, publici u Beogradu predstaviće set fotografija pod nazivom “Aljaska”. Studenti kamere Fakulteta dramskih umetnosti pripremili su izložbu “Dnevnik kamere”. U okviru festivala održaće se godišnji izbor za najbolju fotografiju u medijima, koji se već održava devetnaestu godinu za redom.
Uz izložbeni sadržaj, programom festivala predviđene su i radionice, a tim povodom direktor festivala Zvezdan Mačnić je istakao: “Radionice nisu predviđe samo za stručnjake iako su usmerene na profesionaliazam, u fotonovinarstvu, one su upravo posvećene i ljudima koji imaju dodirne tačke, ili žele da imaju dodirne tačke sa svetom novinarstva, jer na taj način oni jasno mogu da vide koji su to izazovi sa kojima će se suočiti ukoliko žele da se bave foto novinarstvom, a teme koje će se obrađivati su etika u fotonovinarstvu, zakon o zaštiti autorskih prava, zakon o zaštiti privatnosti i pretpostavke nevinosti.”
Pored radionica, organizatori su pripremili pet tribina: “Akt i fotografija”, “Sloboda u zatvoru”, “Profesori okruglog stola”, “Primena fotografske etike i medijskih zakona u praksi”, i softverska tribina “Brzo i lako organizujte svoje snimke”.
FOTO: Centar za razvoj fotografije
FOTO: Centar za razvoj fotografije
Počasni gost festivala je Ken Kobre, poznati fotožurnalista čiji su se radovi našli na stranicama “New York Times-a”, ali i mnogih drugih poznatih svetskih časopisa.
(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR