ZAVIRILI SMO U SALON PEJZAŽNE ARHITEKTURE: Izložba dizajnerskih rešenja za uređenje enterijera (FOTO)

0
81
FOTO: Starogradski.com

Potpuno je neosporno da kulturi uvek treba dati vremena i prostora, te vam u skladu sa tim preporučujemo da svratite u Galeriju nauke i tehnike Beograd, gde će večeras u 18 časova svečano biti otvorena izložba VII Salona pejzažne arhitekture.

UMETNIČKI IZLOG U SRED GRADSKE GUŽVE: Junska izložba slikara amatera

Organizator ove izložbe je Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije, a Salon pejzažne arhitekture u Srbiji postoji od 2005. godine, kao bijenalna izložba i u okviru njega se izlažu radovi iz oblasti pejzažne arhitekture: planovi, projekti, studije, publikacije, video i studentski radovi.

MIRIS ORHIDEJA NA KOSANČIĆEVOM VENCU: Između cvećare, pejzažne arhitekture i umetnosti

“Posetioci će moći da vide planerska i dijaznerska rešenja uređenja različitih prostora, počev od širokih predela u kojima se nude rešavanje problema zaštite prirode, zaštite kulturnog nasleđa, pa do oblikovanih rešenja parkova, vrtova, stambenih otvorenih prostora, rekreativnih površina, zelenih krovova, poslovnih vrtova, obala, itd. Takođe se mogu videti i pojedina istraživačka razmišljanja o problemima održivog razvoja, vrednovanju karaktera pejzaža i uređivanju predela i životne sredine”, stoji u kratkom vodiču kroz ovu zanimljivu izložbu.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Ove godine će biti izloženo 56 radova, a s obzirom na to da je Salon međunarodnog karaktera pored radova iz Srbije, biće izloženo i 30 radova iz inostranstva i to iz 14 zemalja: Španije, Hrvatske, Grčke, Južne Koreje, Slovenije, Holandije, Italije, Bugarske, Austrije, Velike Britanije, Indije, Kine, BiH i Crne Gore.

Međunarodni žiri će, u okviru Salona, dodeliti priznanja za najbolje radove, kao i Veliku nagradu Salona – “Grand Prix”.

KINESKA KULTURA ZA DŽ: Besplatna predavanja o istoriji, tradiciji, kulturi i filozofiji Kine na Filozofskom fakultetu

Starogradski.com je imao priliku da pretpremijerno poseti ovaj Salon, pa vam kroz fotografije prenosimo delić onoga što vas očekuje u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauke i umetnosti u Beogradu, sve do 30 juna. Adresa muzeja je Đure Jakšića broj 2.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR