BEO ZOO VRT: Ipak ništa od novopridošlih životinja (FOTO)

0
143
Veterinar Ezveđ sa kenguricom Žozefinom; FOTO: Starogradski.com

Tragom informacije da je u Beo zoo vrt pristigao kontigent od 70-ak životinja koje su privremeno dovedene kako bi bile lečene i rehabilitovane, kontaktirali smo nadležne iz uprave Vrta dobre nade koji su nas uputili na njihovog veterinara, gospodina Jožefa Ezveđa koji nam je dao tačnu informaciju.

PROPAO TENDER ZA IZVOĐENJE RADOVA NA FASADAMA: Neugledne zgrade u Brankovoj i Pop Lukinoj ipak čekaju iduću godinu (FOTO)

Naime, kako gospodin Ezveđ kaže, informacija je u potpunosti netačna.

“Mi smo mali zoološki vrt, inkapsuliran unutar Kalemegdana i ne možemo da se širimo. Nema reči o kontigentu od 70-ak životinja”, kaže ovaj brižni veterinar i objašnjava nam u čemu je stvar.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

“Nekada se dogodi da neki stranac unese u zemlju životinju za koju nema kompletnu dokumentaciju, pa je onda zaplene i privremeno smeste u naš ili u neki od drugih Zoo vrtova u Srbiji. Nekada i sami građani donesu povređene životinje, uglavnom ptice. Mi ih othranimo, ukoliko su povređene bivaju lečene, a zatim u saradnji sa ministarstvom za zaštitu životne sredine, one budu obeležene, čipovane i puštene u prirodu”, pojašnjava za Starogradski.com vodeći “doktor” za životinje Beo zoo vrta.

EVO ŠTA SE SPREMA ZA KNEZ MIHAILOVU ULICU: Uskoro dodatne mere bezbednosti (FOTO)

“Uglavnom to budu ptice, manje grabljivice, vetruške i kopci koje se povrede prilikom leta, recimo, udare u neko staklo. Kod nas dobiju terapiju i bivaju dalje zbrinuti, odnosno pušteni u prirodu”, dodaje veterinar.

Inače, svaka životinja koja dođe, bude dostavljena preko Ministarstva za zaštitnu životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode, ili ih donesu građani.

Naravno, ovo se odnosi na onaj deo kada je u pitanju privremeno smeštanje i eventualno lečenje povređenih životinja.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Iskoristili smo priliku i da veterinara pitamo i šta se dešava sa čuvenim Pingvinarijumom koji se gradi.

PENZIONERI – PROGRAMERI: Besplatana obuka za rad na računarima za starije sugrađane (FOTO)

“Radi se na tome. Mi se nadamo da će uskoro biti gotov, ali to, znate, zavisi od dubine džepa, tako da kako imamo para, tom brzinom i radimo. Ono što mogu da vam kažem jeste da će sasvim sigurno biti jedan od najlepših u Evropi”, završava priču gospodin Ezveđ i dodaje da nam je uvek na raspolaganju za bilo kakva pitanja kao i da smo u Vrt dobre nade uvek dobrodošli.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR