BESPLATNI TABLETI ZA STAROGRADSKE TREĆAKE: I veselo i tužno u OŠ “Stari grad” (FOTO)

0
197
FOTO: Starogradski.com

Svake godine opština Stari grad poklanja računare učenicima trećih razreda osnovnih škola. U toku je svojevrsna “on lajn” nedelja jer predstavnici opštine posećuju osnovne škole i poklanjaju 523 tablet-računara trećacima.

Predsednik centralne gradske opštine Marko Bastać svečano je uručio tablet-računare trećacima Osnovne škole „Stari grad“, a izabrao je da poseti baš ovu školu kako bi pružio podršku đacima i zaposlenima zbog najavljenog gašenja ove prosvetne ustanove.

UKIDA SE OSNOVNA ŠKOLA “STARI GRAD”? Gradska skupština odlučuje o gašenju škole (FOTO)

“Opština Stari grad je pravi prijatelj naše škole. U današnjem vremenu poznavanje rada na računaru smatra se elementarnom pismenošću i preduslov je uspešnog školovanja” rekla je Sanja Radmilović direktorka škole, ogorčena i tužna zbog najavljenog gašenja škole, rekavši da agonija nastavnog kadra, roditelja, pa i učenika ove škole traje pune dve godine.

Veseli trećaci zahvalili su predsedniku, a na preporuku direktorke škole i učiteljice da poklon računare ne koriste isključivo za igru, đaci su rekli da će ih upotrebljavati za učenje engleskog jezika i istraživanje na internetu. Ipak, radost zbog novih računara nije bila potpuna jer će od septembra i pored protesta lokalne zajednice, ovi đaci pohađati neku drugu školu.

DONJI DORĆOL NA NOGAMA: Protesti obeležili dan na Starom gradu (FOTO, VIDEO)

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

“Još kada sam ja išao u ovu školu najavljivali su zatvaranje i nije ni čudo da svake godine sve manje roditelja upisuje svoju decu, kad pretnje o gašenju traju već godinama, pa i decenijama. Juče sam protestovao sa đacima, roditeljima i nastavnicima, a danas sam ovde lepšim povodom i nadam se da smo uspeli bar malo da popravimo tmurno raspoloženje”, kazao je predsednik opštine Marko Bastać i dodao da je Gradska opština Stari grad i pored drastično smanjenih budžetskih sredstava za 2017. godinu odlučna da u svrhu obezbeđenja savremenih nastavnih sredstava, primerenih informatičkom dobu u kome živimo, nastavi da sprovodi projekat „Trećaci online“.

SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE: Danijela Amidžić posadila novu tuju na mestu gde je prethodna iščupana i ukradena! (FOTO)

Sprovodeći ovaj projekat od 2010. godine, sa ciljem da sva deca imaju jednaku šansu u procesu obrazovanja i da napreduju tokom svog školovanja i vaspitavanja, opština Stari grad je trećacima do sada poklonila 3.271 net-buk i 523 tablet-računara.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR