CENTAR ZA PROMOCIJU NAUKE: „Global Game Jam” Beograd

0
137
FOTO: Promo

Centar za promociju nauke podržao je manifestaciju koja se bavi dizajniranjem igara „Global Game Jam”, koja počinje u petak, 26. januara u 18 časova, u Klubu ljubitelja društvenih igara Astal u Beogradu.

„Global Game Jam” je najveća međunarodna manifestacija koja se bavi dizajniranjem video i društvenih igara. Ove godine će se u Beogradu dizajnirati samo društvene igre, a jedan od partnera je Centar za promociju nauke.

Javni servis pokušao da spreči kandidaturu Grupe građana “Šta radite bre – Marko Bastać”

Događaj počinje u 18 časova, kada će putem video-linka organizatori objaviti temu, pa će se narednih 48 sati raditi na dizajniranju igara. Učešće je besplatno i otvoreno za sve, a organizatori obezbeđuju osnovni materijal za pravljenje igara.

Prošlogodišnja manifestacija održana je na više od 700 lokacija u 95 zemalja sveta, a napravljeno je više od 7000 igara.

Prototipovi igara nastalih na „Global Game Jam” u Beogradu, biće izrađeni u „Maker’s Space-u” koji se, 20. februara, otvara u Naučnom klubu Beograd, koji se nalazi u prostorijama Centra za promociju nauke (CNP), u Ulici kralja Petra 46, na Starom gradu.

REKONSTRUKCIJA TRGA REPUBLIKE: Gradske vlasti odlučne da sruše “Staklenac” do kraja leta (FOTO)

Više o prijavljivanju na linku.

Centar za promociju nauke je državna institucija nadležna za promociju i popularizaciju nauke, koja je osnovana 2010. godine, a više informacija o aktivnostima centra može se naći na portalu www.cpn.rs

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR