ČOVEK OD KOG SMO UČILI O ŽIVOTU: Spomenik Vuku Bojoviću u Beo zoo-vrtu (FOTO)

0
153
FOTO: Starogradski.com

U Beo zoo-vrtu prošle nedelje otkrivena je bista nekadašnjeg direktora Vuka Bojovića, delo akademskog vajara Zorana Ivanovića, koji je uradio i Bojovićevu voštanu figuru u Jagodini. Inicijativa za postavljanje biste potekla je od Društva srpskih domaćina, čiji je Vuk bio dugogodišnji član i predsednik.

Život uvek bukne u proleće! Beogradski zoo vrt ima novog stanovnika (FOTO)

“Vuk Bojović je svojim radom i zalaganjem sačinio zoo-vrt ovakvim kakav je danas”, rekao je aktuelni direktor Srboljub Aleksić naglasivši da mu je “posebna čast i zadovoljstvo što je za njegovog mandata postavljena njegova bista”.

NOVA RUBRIKA PORTALA STAROGRADSKI.COM! AZBUKA STAROG GRADA – A kao Andrićev venac (FOTO)

Vuk Bojović je rođen 1940. godine, a na mestu direktora Beo zoo-vrta bio je od 1986. do 2014. godine. Akademski vajar, Bojović je ceo život posvetio svojoj neizmernoj ljubavi prema životinjama i, kako je podsetio sadašnji direktor, “čovek je od koga ste učili o životu”.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

NA DORĆOLU OSVANUO NOVI MURAL: Poljubac na trošnoj zgradi (FOTO)

Beo zoo-vrt trenutno nastavlja sa ulepšavanjem parka kako bi i dalje bio jedno od najlepših i najposećenijih mesta u Beogradu. Renovira se deo Beogradske tvrđave ispod Kalemegdanske terase, koji nije sređen od kada se Zoološki vrt otvorio na ovom mestu 1936. godine. Iz tog razloga medved Cezar je premešten u Zoološki vrt na Paliću. U centralnom delu vrta u toku su radovi na završetku “smeštaja” za nove stanovnike Zoološkog vrta – pingvine, koji će stići iz Beča i Segedina.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR