“Debeli” pobedili “Mršave” na penale! (foto)

0
168

Nesvakidašnja fudbalska utakmica odigrana  je na igralištu Fudbalskog kluba “Dorćol”, u nedelju 22. aprila. Reč je o revijalnom fudbalskom meču između ekipa “Debeli” i “Mršavi” koju je, kao svojevrsni humanitarni događaj, organizovala “Dorćol Pivara”.

Među učesnicima ovog događaja, našle su se i poznate ličnosti iz javnog života Beograda, na čelu sa Rambom Amadeusom (ekipa Debelih), učestvovao je i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać (Mršavi) i mnogi drugi…

_I0A1142_resized

Reč je o tradicionalnom egzibicionom susretu koji se odigravao još sredinom prošlog veka. Nakon višedecenijske pauze, želja organizatora bila je nastavak nekadašnje tradicije sa namerom da ovakav susret preraste u nešto veće i plemenitije.

Učestvovalo je po 30 učesnika sa svake strane. Dužina poluvremena bila je 30 minuta i bio je dozvoljen neograničen broj letećih izmena.

_I0A1128_resized

Događaj koji je protekao u sportskoj, ali i zabavnoj atmosferi, okupio je veliki broj posetilaca. Simpatično je bilo kada su se i sudije uključile u uloge igrača! U publici je pak, bilo veselo kao i na terenu… Puno mladih, posebno pripadnica lepšeg pola, od kojih su mnogi poveli i kućne ljubimce.

Na terenu je bilo burno, sa puno duela, a rezultat nije bio u prvom planu. Ipak, zanimljivo je da je posle nerešenih 5 : 5  u regularnom delu meča, pobednik rešen boljim izvođenjem jedanesteraca. Za nijansu bili su uspešniji Debeli, tako da su dobili i pehar u vidu velike bačve piva.

_I0A1494_resized

Kada je reč o samom toku utakmice, prvi gol dali su Mršavi posle sjajnog kontranapada, a ređale su se brze akcije i borba za svaku loptu, kao da je reč o pravom profesionalnom a ne revijalnom meču. Penala je bilo i u regularnom toku utakmice, a posle jedne sjajne solo akcije istakao se predsednik opštine Stari grad Marko Bastać izuzetnim pogotkom “pod prečku”.

Poseban kuriozitet događaja je da bila i jedna dama među fudbalerima, i to u dresu ekipe Debeli. Reč je o mladoj Jovani, inače aktivnom golmanu ženskog fudbalskog kluba “Crvena zvezda”.

OSTAVI ODGOVOR