DESET MILIONA ZA SREĐIVANJE SKADARLIJE, ALI TEK NA JESEN: Turistička sezona odlaže radove

0
131
FOTO: Starogradski.com

Pune dve nedelje prošlo je od otvaranja letnje sezone u beogradskoj bomeskoj četvrti, a o rekonstrukciji Skadarlije se i dalje samo priča.

NEKADA ZAPUŠTENI PROLAZ, A SADA CENTAR KULTURE Ulična galerija slavi svoj peti rođendan!

Ipak, prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, prva faza obnove Skadarlije, počeće u sredu 17. maja i to radovima na uređenju česme i platoa oko česme. Planirano je da se radovi na ovom delu Skadarske ulice okončaju sredinom jula, a ostatak rekonstrukcije odloži za septembar. Razlog za odlaganje radova za jesen je turistička sezona koja je tokom letnjih meseci u jeku.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

KOMŠIJE IZ PAKLA! Starograđani načisto POLUDELI – razlozi su STRAŠNI (VIDEO)

Posle nekoliko sastanaka kojima su prisustvovali predstavnici Gradske uprave grada Beograda i Društva za očuvanje, uređenje i razvoj Skadarlije dogovoreno je da septembarski radovi koji će obuhvatiti sanaciju kaldrme, kolovoza i trotoara budu završeni do kraja godine.

FANTOM PREKOPUTA OPERE: Kada će nam konačno vratiti oteto? (FOTO)

Gradski menadžer podseća da je za uređenje Skadarlije preko ugovora koji je JKP “Beograd put” potpisao sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojeno 10 miliona dinara. Takođe, on je naglasio da će sve radove nadzirati Zavod za zaštitu spomenika kulture grada.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR