DRAMA U DVORIŠTU OPŠTINE STARI GRAD: Mladunac sokola ispao iz gnezda i dozivao u pomoć (FOTO)

0
96
FOTO: Starogradski.com

U dvorištu zgrade opštine Stari grad u ponedeljak se odigrala, u samom početku malo dramatična, ali situcija koja se svakako završila srećnim krajem.

Naime, iz gnezda koje se nalazi na višem delu zgrade, ispao je mladunac sokola, vrste Vetruška, na donji krov, te je morala da interveniše spasilačka ekipa iz ARS – Animal Rescue Serbia, koja je odreagovala munjevitom brzinom, popela se na krov i dohvatila ovu bebicu.

SVEŽE OFARBANO: Volonteri Starog grada farbali klupe ispred Sportskog centra na Dorćolu (FOTO)

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

I taman kada su je stavili u transporter, sa namerom da je odnesu na sigurno, začulo se dozivanje mame, tate i ostalih mladunaca koji, očigledno, nisu želeli da se odvoje od svog potomka, te su se ljubazni mladić i devojka dosetili, kupili malo mlevenog mesa i zajedno sa bebom sokola uspeli to da dostave u gnezdo. Mladunac je spašen, a jedna porodica je srećna i nahranjena.

NA DORĆOLU OSVANUO NOVI MURAL: Poljubac na trošnoj zgradi (FOTO)

Inače, kako su nam zaposleni iz opštine ispričali, ovo gnezdo se tu nalazi već 20ak godina, tako da samo možemo da konstatujemo da opštinari vode računa o životinjskom svetu i čine sve da ga očuvaju. Sećamo se i akcije u toku zimskih dana za pse, kao i njihove odluke da svaka kućica koja je postavljena za pse lutalice na Starom gradu bude pod njihovom zaštitom i da ne sme biti uklonjena.

Humanost na delu: Stari grad – sigurna kuća za pse lutalice (FOTO)

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR