EVROPSKI DAN JEZIKA 2017. – “ONOLIKO SMO OSOBA KOLIKO JEZIKA GOVORIMO”.

0
239
FOTO: Promo

Evropski dan jezika – 26. septembar biće obeležen u 47 zemalja članica Saveta Evrope (SAE) raznovrsnim manifestacijama koje će naglasiti važnost i raznovrsnosti jezičkog znanja.

U SREDU POČINJE OBNOVA PIONIRSKOG PARKA

Savet Evrope namovom prilikom starom mađarskom poslovicom poručuje “Onoliko smo osoba koliko jezika govorimo”. Ova poruka jasno ukazuje da je poznavanje više jezika jedan od puteva koji vode ka boljoj komunikaciji između različitih kultura i da je to ključni elemenat bogatog kulturnog i jezičkog nasleđa evropskog kontinenta, sa više od više od 200 evropskih jezika, 24 službena jezika u EU i oko 60 regionalnih i manjinskih jezika

FOTO: Promo
FOTO: Promo

Obeležavanje 26. septembrau Beogradu biće prilika za mlade ljude svih uzrasta da se obaveste o načinima na koje mogu da nauče strane jezike u okviru obrazovnih ustanova u Srbiji, u školama jezika ili preko Interneta – naglašavaju organizatori iz EUNIC Srbija, mreže evropskih kulturnih centara koji su prisutni u našoj zemlji.

Ova mreža obuhvata 9 zemalja (Nemačka, Austrija, Švedska, Rumunija, Grčka, Italija, Španija, Francuska, Portugalija), 8 jezika i 17 organizacija koje su ovog puta u centru zbivanja.

“DANI PEKINGA U BEOGRADU” SVEČANO OTVORENI IZLOŽBOM “ŠARMANTNI PEKING (FOTO)

Iz programa manifestacije, koja počinje u utorak (26.09)u 12 časova, organizatori vam preporučuju:

“Otkrivanje evropskih jezika i kulture” -Otvorena vrata na Knez Mihailovoj (Gete Institut, Institut Servantes i Francuski institut) od 12 – 15 časova:

U okviru otvorenih vrata organizovan je susret sa kulturnim, jezičkim i evropskim organizacijama koje rade na promovisanju evropskih jezika u Srbiji, koje se zalažu se za obrazovanje i evropsku kulturu, uz organizovanje kviza o Evropi i jezicima.

FOTO: Promo
FOTO: Promo

“Evropski jezici kroz muziku i umetnost”: Besplatan koncert namenjen svim posetiocima, u muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, od 16 do 22 sata

Tokom čitave večeri umetnici i plesači, ali i učenici viših razreda osnovnih škola, slaviće sa posetiocima evropske jezike kroz muziku.

PROVERILI SMO I UVERILI SE – ZIMSKI RED VOŽNJE JE POČEO (BAREM NA PAPIRU) (FOTO)

Evropski dan jezika obeležava se, na inicijativu Saveta Evrope od 2001. godine, a ovu svečanost u našoj zemlji podržavli su SAE i Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Više o manifestaciji i programu možete naći na portalu http://edl.ecml.at//

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR