ISTINA O BROJU VAKCINISANE DECE NA STAROM GRADU: Prošle godine 95% mališana primilo vakcine do polaska u školu! (FOTO)

0
140
FOTO: Pixabay.com

Velika prašina se podigla prethodnih nekoliko dana kada je u pitanju vakcinisanje dece čuvenom MMR vakcinom.

Naime, kako je većina medija prenela, navodno je Stari grad najgori po pitanju vakcinacije dece, te procenat vakcinisane dece za prošlu godinu, prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” na Starom gradu iznosi SAMO 35,3 odsto!

Pokušali smo da dobijemo nadležne iz ovog instituta i potražimo objašnjenje, ali na naše pozive niko nije odgovarao. Međutim, kako su nas dobro obavešteni izvori uputili, nije baš sve onako kako je prikazano.

PARK KOD SKUPŠTINE DOBIJA NOVO RUHO: Građani zadovoljni, ali traže još!!! (FOTO)

Ono što većina ne zna jeste da “Batut” radi istraživanja u momentu kada deca navrše 13 meseci. Dakle, ne 14 meseci, ne godinu dana, ne tri godine, već samo 13 meseci, iako zakonski roditelji svakako imaju i pravo, a i vreme da decu vakcinišu do polaska u školu, bez obzira na preporučeni kalendar vakcinacije.

Većina roditelja, upravo kao meru opreza, jednostavno sačeka da dete navrši treću godinu života, odnosno da progovori i prohoda, kako ne bi bilo sumnje da MMR vakcina pravi neželjene posledice.

NOVI RAZBOJI I VRATILA ZA DORĆOLCE: Niče nova teretana na otvorenom na 25. maju (FOTO)

Inače, kako smo nezvanično saznali, upravo na opštini Stari grad, prošle godine je do polaska u školu bilo vakcinisano čak 95% dece što je daleko od lošeg, a kamo li najgoreg proseka.

Da naša opština svakako nije najgora po pitanju vakcinacije pokazuje i zvanična tabela ovog Instituta u čiji posed je Starogradski.com došao i u kojoj se jasno vidi procenat vakcinisane dece u svakoj opštini.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Primera radi, opština Palilula je do 30. juna ove godine imala maltene samo procenat više vakcinisane dece u odnosu na opštinu Stari grad, ali zato ima preko 100.000 stanovnika više, pa samim tim i više dece.

PRIČE O ISTORIJSKIM VELIKANIMA: Virtuelna šetnja starogradskim ulicama u Muzeju Vuka i Dositeja (FOTO)

S obzirom na to da je neko očigledno imao nameru da naruži opštinu Stari grad, koja je jedna od centralnih i najbitnijih opština u gradu, imali smo potrebu da ovaj slučaj malo podobnije istražimo i ne dozvolimo da mediji šire lažnu sliku o građanima koji na njoj žive, a koji su odgovorni za ljudske, odnosno dečije živote. Uostalom, cifre najbolje govore same za sebe.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR