JEDNA JE SVIMA NA VRHU PRIORITETA! Svi bi da im deca idu u školu u centru

0
903
Tradicionalna gužva u "Drinki" svakog 1. septembra

Poznato je da su osnovne škole na Starom gradu uvek popularne među roditeljima čak i onda kada im deca ne žive u bližoj okolini. Razlog tome je što su to škole koje su uglavnom na “dobrom glasu”, a često su zgodne i za roditelje koji rade u centru grada. Tradicionalno, najveće interesovanje vlada za OŠ “Drinka Pavlović” gde se prijavilo najviše dece koja teritorijalno ne pripadaju toj školi.

Vršilac dužnosti direktora škole Jole Bulatović u razgovor za naš portal otkrio je da su razlozi za takvo interesovanje višestruki.

“Roditelji popunjavaju ankete pri apliciranju za upis dece i iz njih čitamo šta je ono što ih je navelo da odaberu baš našu školu. To je, pre svega, mogućnost celodnevne nastave, temeljno učenje nemačkog jezika od prvog razreda, stručni nastavni kadar i osoblje škole, kao i bogata školska menza”, navodi gospodin Bulatović i kao još jedan od razloga za pomamu za ovom školom navodi porodičnu tradiciju pohođanja OŠ “Drinka Pavlović”. Naime, veliki broj roditelja odlučuje se za ovu školu jer im je starije dete tu pohađalo nastavu ili čak i oni sami.

Pri upisu u školu ipak postoje prioriteti i to su deca koja žive na području koje teritorijalno pripada školi.

“Nakon dece koja žive blizu, upisuju se budući osnovci čije mesto stanovanja ne pripada toj teritoriji, i to prvo oni čiji su brat ili sestra već đaci naše škole, a onda i ostali po redosledu prijavljivanja”, rekao je v. d. direktora škole “Drinka Pavlović”.

Prema podacima koji su potvrđeni u “Drinki” i ove godine nažalost neće moći svi zainteresovani da se upišu jer za sada ima 150 prijavljenih, a maksimalno može da se upiše 120 đaka prvaka.

Posle “Drinke Pavlović” za upis je roditeljima najprimamljivija još jedna starogradska osnovna škola. Reč je o OŠ “Vuk Karadžić” koju svake godine upiše devedesetak đaka prvaka.

(starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR