JUBILEJ: 80 godina Fakulteta muzičkih umetnosti (VIDEO)

0
52
FOTO: Sajt FMU

Fakultet muzičke umetnosti ovog meseca proslavlja 80 godina od kada je osnovan, novembra 1937. godine. Povodom jubileja, Fakultet sa dugom i bogatom tradicijom pripremio je raznovsni program. Centralni događaj održaće se u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 21. novembra od 20h, na dan kada je davnih dana počeo rad Fakulteta muzičke umetnosti.

POLITIZACIJA GERONTOLOŠKOG CENTRA: Ko čini za vas dajte mu glas?!? (FOTO)

Na bini Kolarca, nastupiće Simfonijski orkestar profesora, bivši i sadašnji studenti, Big Bend FMU, dirigenti Bojan Suđić, Vladimir Nikolov, solisti Stefan Milenković, Roman Simović, Tamara Stefanović, Jasmina Trumbetaš, Jovan Kolundžija i Stojan Krkuleski, koji će izvoditi dela Konjovića, Hristića, Erića, Obradovića, Verdia, Ravela, Sen-Sansa, Sarasatea, Vebera, Ligetija, Biča i Mosmana.

PRESVUČEN JEDAN OD NAJSTARIJIH HOTELA: Zavirite u sobe hotela “Royal Inn” u Kralja Petra (FOTO)

U petak, 17. novembra od 16h, pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, prepoznatljivi kao LP duo održaće nesvakidašnji koncert u tramvaju na kultnoj liniji kruga dvojke. Polazak je sa stajališta Savsko pristanište, a na stanicama Brankov most, Glavna železnička stanica, Beograđanka, Pravni fakultet, Palilulska pijaca, Dorćol, Kneginje Ljubice, Braće Baruh i Kalemegdan, publika može da uživa u vrsnom muzičkom spektaklu.

(Starogradski.com)

 

 

OSTAVI ODGOVOR